Мрежата и днес прегря от коментари след номинацията на Пламен Николов за поста премиер от ИТН. Журналисти задават въпроси и отбелязват факти около променената кандидатура в последния момент, а други пишат,  че изборът е направен от „дълга опашка с чакащи за кастинг кандидати за поста“. 

В социалната мрежа  журналистът  Драгомир Симеонов изригна реторично:
Наистина не разбирам цялото това учудване. Все пак оригиналното име на партията на Слави беше „Няма такава държава“ и дотук напълно удържа на думата си.

 


От профила си във Фейсбук коментира и журналистката Полина Паунова. Ето какво написа тя:

"Малко по фактите и два въпроса:
Вчера (петък) ИТН потвърждаваха целия предиобед неофициално, че Петър Илиев ще бъде кандидат-премиер на партията. (Потвърждаваха го и пред партиите, с които се срещаха сутринта, след като стана ясно, че Радев ще връчи мандат, потвърждаваха го и пред журналистите).

След това тая работа се разсъхна (Барбадос, офшорки, плагиатство и т. н). Около обед започнаха съмненията, че ще го сменят.

В 17 ч. в президентството се яви кандидатът за премиер Пламен Николов. И не отговори на въпроса: кога е получил покана да бъде номиниран за премиер. После Слави Т. Трифонов написа, че Николов бил избран за поста преди две седмици.

Същевременно Николай Хаджигенов обаче обясни, че ИТН са питали „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ дали биха подкрепили Петър Илиев за премиер (въпреки, че ако слушаме Слави Т. Трифонов той не е бил номиниран, напротив - номиниран е бил Николов).

И сега въпросите: 
1) Ако Николай Хаджигенов казва истината (и всички други в петък до обед), т.е. ако номинацията е била сменена в последния момент (от Илиев на Николов), как ДБ, Изправи се и БСП ще гласуват, знаейки че още с първия вот за това правителство покриват една лъжа (на Слави Т. Трифонов, че номинацията на Николов е известна на ИТН от две седмици)?

2) Ако Слави Т. Трифонов казва истината и номинацията на Николов е на масата от преди две седмици, как ДБ, Изправи се и БСП ще подкрепят правителство на партия, която ги е заблуждавала до последно? Ми то така може да стане и с постигнатото съгласие по приоритети.


 

 Асен Генов пък написа:

"– Джеймс? Каква е тази опашка?
– Кандидат-премиери на Слави, сър!
– Но защо е толкова дълга?!
– Дълга е, сър, но върви бързо…
(Прочетено другаде)"

 

Журналистът Асен Григоров написа:

"Доктор по философия с три езика управлява мултинационален бизнес..."

 

Коментар по темата в социалните мрежи написа и журналистката Илияна Беновска:
"В чест на Пламен Николов - Премиерът на Слави"