Решението на премиера в оставка Кирил Петков да изгони 70 руски дипломати от България предизвика вълна от реакции в социалните мрежи.

Някои от най-култовите, споделяме за вас без редакторска намеса:

От Фейсбук на Георги Кадиев

Русия има 32 дипломати в София и още 8 в консулствата в Русе и Варна.

Кирил Петков обаче гони 70 души, т.е. и чистачките и шофьорите. С аргумента „реципрочност на броя дипломати“, все едно американските и британските в София са равни на броя наши там.

Резултатът?

Непоправима конфронтация с Русия, удар в гърба за БСП и гласове за Възраждане.

Да му плащаха, нямаше да го измисли.

Фейсбук

 

От Фейсбук на Александър Симов

Бурята ни свари с Хакимчето в една боянска кръчма. И сега бедстваме. Кюфтетата с лютеница вече се бавят един час. А дъждът прогони сервитьорките като Кирил Петков руските дипломати. Добре, че ни оставиха една бутилка с ракия. SOS!

От Фейсбук на Мариан Башур

Дали ще изгонят 70 или 700 дипломати от руското или американското посолство е все тая! Проблемът е когато се прави от злобен пубер в оставка за да се хареса на една истерична група и да им докаже, че е мъж. Колкото и да се пъне си остава един просто Киро достигнал до властта благодарение на „онзи отсреща“ и на тези, които сбъркаха и гласуваха за това недоразумение понеже си мислиха, че ПП е партия на Радев!!

От Фейсбук на Александър Сиди

На принципа на реципрочност по чл.11 от Виенската конвенция, България е изгонила 70 руски дипломати и съкращава хората в руското посолство до броя на нашите дипломатически представители там.

Това е чудесна новина! И очаквам на принципа на същата реципрочност, да изгоним и американските дипломати, които надвишават броя на нашите в САЩ!

Реципрочно ще да е някак

По отношение на обвинението в шпионаж, което е вероятно и възможно, няма как да се произнесем, защото било класифицирана информация. За американското ембаси, обаче не е класифицирана информация, че воглаве с Херо, цялата администрация на посолството дефакто управлява България последната година, ако не и повече …