Летим с огромна скорост към тотална катастрофа. Историята няма да пита кой, а ще запомни всички. Това каза в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Явор Божанков.

Попитан как са приели решението на президента Румен Радев да не се срещне с тях за консултации, той отговори, че това не е полезно за никого.

„Не сме казали, че няма да отидем. Това трябва да е двупосочна линия. Притеснява ме, че всички политически сили декларират едно и също, а действията са точно обратното.

Сутрин с кафето обявяват свой бивши партньори за предатели“, каза той и добави, че в администрацията на президента не е останал човек, които да не извадил някаква бележка срещу някой.

„Няма демонстрация. Не знам защо се води война с Радев. Ние го издигнахме, инвестирахме в него енергия и доверие. Ако Радев води война срещу политическата сила, която го е издигнала, то това е негово решение“, добави Божанков. Попитан кой ще изгуби от този конфликт, той каза, че всички губят.

“Четири пъти ходим на избори, но ситуацията не става по-лесна. Мен ме притеснява не само вътрешната ситуация, но и това, че светът се готви за криза“, заяви той.

Относно изгонването на руски дипломати Божанков каза, че е разбрал от медиите за това. „Нелепо е. Не знаем защо е взето това решение, какви са мотивите“, каза депутатът от БСП. 

„Тревожен е фактът, че се вземат решения без да се обсъждат и то от правителство в оставка. То няма кой знае каква легитимност да вземе дългосрочни решения“, каза той.