Какво прави НПО-то на Христо Иванов „Правосъдие за всеки”, когато не марширува в подкрепа на съдия №1 Лозан Панов? Вариант 1, усвоява средства. Вариант 2, коалира се с друго НПО, на издръжка на банкера беглец Цветан Василев, пише "Монитор".

Ако се съди по вторнишката изява на адвокат Емил Георгиев, бивш лидер на розовата партия ДЕОС и протеже на лидера на „Да, България” Христо Иванов, тазседмичният сценарий е заложил на втория вариант.


Георги Георгиев от Гражданско движение на Цветан Василев „Боец”  и ориентираният към политическа кариера адвокат цъфнаха в предаването на „честната” Любица Кулезич, една от медийните наложници на БГ Мадоф.

Там те се впуснаха в обяснения и разсъждения за организираните от тях протести срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. По време на разговора обаче те избягаха от основната тема и си признаха за пряката си обвързаност с медийните рекетьори от „Биволъ”.

Адвокатът от НПО-то на „Да, България” обаче не каза и дума, защо „Правосъдие за всеки” се коалира с НПО-то на един аферист от ранга на Цветан Василев. С което само потвърди, че правосъдието за него и съмишлениците му не е нищо повече от демонстрация на двоен стандарт.

Няколко часа по-рано лидерът на „Боец”, за когото някои подозират, че е и единственият участник в НПО-то, изпадна в тревожно състояние. В нарочен пост във Фейсбук, припознат моментално от сайта на Агент Академик – „Фрогнюз”, той вдигна аларма, че очаква да бъде закопчан. Оказа се, че тревогите му са били напразни.

След разговора в СДВР, рутинна практика спрямо организаторите на протести, Георгиев не намери за необходимо да „изтегли” фалшивите си вопли от блатото на ортака си Огнян Стефанов. Може би защото вътре бе вплел, както винаги, поредната порция от лъжи за депутата и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски. Напълно естествено НПО-тата на Христо Иванов и на банкера-беглец се обединиха срещу общия враг. Те дори вече не крият това.

Комично и нелепо е, между другото, хора с физиката на лидера на „Боец” Георги Георгиев и охранения пиар на БГ Мадоф - Огнян Стефанов, да клеймят други хора, че са дебели, но това е най-малкия им проблем.

Тези типове явно си вярват, когато говорят за гражданска революция и умело се заиграват със страховете на хората, гонейки в същото време собствените си интереси. Арогантно и нагло обаче е да говорят за очаквани провокации на протестите и кръвопролития, след като редица сигнали сочеха, че има точно такива сценарии, но от тяхна страна.

Положително е, че и в прочувствения си пост, тиражиран от „Фрогнюз”, Георги Георгиев отново декларира, че е в комбина с „Биволъ”. Два пъти за един ден – можем да му вярваме. Не че не си личеше.