Сбирщината около банкера беглец Цветан Василев явно е слънчасала. Няма как иначе да си обясним нелепите и жалки компромати, които един от доверениците му Огнян Стефанов-Агент Академик продължава да бълва в "медията" си.


Тъй де, тегаво си е хем жегата да ти пържи мозъка, хем липсата на новини да ти бърка в джоба, защото не можеш да си изпълниш дневното задание от пришиване на името на Пеевски към де що има информационен повод. Това, че няма връзка с реалността е дребна подробност. Важното е нормативът да е спазен, пише Агенция "Монитор".

На този фон, явно в опит да си заслужи маститите хонорари, плащани му (според данни от делото за аферата „КТБ“ ) от банкера-беглец Цветан Василев от парите на вложителите в КТБ, агент Академик на ДС Огнян Стефанов реши да пришие името на депутата и издател на „Телеграф медиа“ към единственото събитие в днешния жегав ден – конгреса на БСП.

В истински тюрлюгювеч, издържан напълно в стилистиката на новините-менте, сайтът на Стефанов „Фрогнюз“ забърква името на Делян Пеевски в битката за лидерския пост в соцпартията. Какво общо има между депутата от ДПС и Столетницата, която се тресе във вътрешни битки след загубата на евровота, от материала не става ясно. А и няма как да стане, защото връзка няма.

Това обаче не е важно нито за Стефанов, нито за ментора му Цветан Василев. Единственото важно е името на Пеевски да се индексира в Гугъл с поредната поръчкова статия срещу него. Финансирана от олигарсите у нас, но платена от джоба на вложителите в КТБ, чиито пари бяха източени именно от ментора на агент Академик.

И тъй като според прогнозите жегите ще се проточат, очакваме в скоро време Пеевски, след като беше обвинен от „Фрогнюз“ за подадената от соцлидера Корнелия Нинова оставка, да бъде "уличен" в оттеглянето на същата тази оставка. А когато потокът от информационни бомби напълно пресъхне, нищо чудно името му да бъде пришито и към появата на бели акули в Черно море. Нищо, че такива няма по нашите ширини.