Фабриката за фалшиви нови, подопечна на Иво Прокопиев и укриващия се в Белград банкер-беглец Цветан Василев, пак се опитва да надува балона по закона РИКО. Явно изпаднали в тотална безизходица подсъдимите босове на фабриката търсят нови начини да отвлекат вниманието от собствените си афери, пише "Монитор".

След като последните дни в активно мероприятие с фейкове срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски се включи близкото до БГ Мадоф НПО „БОЕЦ“, чиито шеф Георги Георгиев беше на крака в Белград при спонсора си и дори се хвалеше за това със снимки във Фейсбук, сега в хора на машината за манипулации се включи и друго НПО на хранилка при банкера - „Ние, гражданите“ на Вера Ахундова.

От 2017 г. насам банкерът беглец не спираше да надува балона „Магнитски“, по който закон уж всичките му врагове в България били разследвани в САЩ и „а днес, а утре“ щяло да ги сполети така жадуваното от Василев „възмездие“. Разбира се, „Магнитски“ претърпя тотален крах, а БГ Мадоф започна да надува балона по американския закон РИКО, отнасящ се за „корумпирани организации“, който обаче се спука.

В пореден отчаян опит сега НПО-то на Ахундова щяло да пише на американския посланик у нас Ерик Рубин и главния прокурор на САЩ Бар за дело по същия закон. Съдбата му обаче е предизвестена. Ахундова пък е една от добре известните марионетки на Василев, която често услужливо пристава на банкера в опитите му да прокарва поредните си фейкове.

Същата е добре известна и с връзките си в бившата Държавна сигурност и се включва към хора на ченгетата на хранилка при Василев, сред които са и собственикът на „Фрог нюз“ агент Академик Огнян Стефанов и агент Сашо Илиян Василев. Вера Ахундова, която е в авангарда на публичните защитници на БГ Мадоф, е сред рекордьорите по обявявания от Комисията по досиетата. Тя е осветена осем пъти като агент Ана Хранова на Шесто управление (политическата полиция на режима).