Буквално всеки ден името на депутата и издател на "Телеграф" и "Монитор" Делян Пеевски е част от медийните манипулации на фабриката за фалшиви новини на олигархията, отбелязват изданията в коментар по темата. 

Този път името на Пеевски изплува в сънищата на доносника от ДС като приносител на златна акция от държавните предприятия у нас. Трагикомичният опит за анализ на агент Сашо, както се е наричал Илиян Василев, преди да стане върл костовист и щатен разпространител на опорни точки, напълно очаквано се появи в захранвания от Българския Мадоф сайт „Фрогнюз“, който изпълнява функциите на негов пресцентър.

Очевиден вдъхновител на коментара на доносника пък е не кой да е, а самият банкер беглец Цветан Василев, който упорито се крие от българското правосъдие в Сърбия, след като буквално издои 4 млрд. лв. от вложителите на КТБ. След като преди години хвърли огромни суми от задигнатите от трезора пари, за да бъде изографисан като ктитор на Гигенския манастир, сега Българския Мадоф
 
не пести средства, за да се сдобие
с нов ореол, но този път медиен

 
За целта са впрегнати усилията на двамата доносници на мракобесната ДС – агент Сашо и агент Академик (Огнян Стефанов, който проформа се води собственик на „Фрогнюз“, но паричните потоци към жълтото сайтче далеч не идват от неговия джоб, а от този на Цветан Василев – б.р.). Задачата им е да бранят като една Раймонда Диен с голи гърди банкера беглец и да крият зад медиен щит марионетките му у нас, които продължават да обслужват интересите му.
 
А основният интерес на Българския Мадоф е да запази притока на свежи средства, който идва от откраднатите от КТБ активи като „Дунарит“. Военният завод от месеци е атакуван от най-близкото обкръжение на банкера беглец с цел да бъде поставен под пълно негово влияние и отмъкнат под носа на държавата, за да не отиде за удовлетворяване на дълговете към кредиторите на КТБ – най-големите от които са държавата и вложителите на ограбения трезор. За да прикрие далаверите на ментора си, агент Сашо публикува кратък, но безкрайно комичен анализ, в който твърди, че течали опити за мутренско отнемане от страна на държавата на „частна“ собственост. Това, което Василев не казва обаче, е, че
 
тази собственост не е частна, а е
отмъкната от вложителите на КТБ,

 
с които на свой ред държавата се е разплатила, след като са били ограбени от мустакатия аферист. И затова най-нормално е държавата като кредитор да иска да запази актива, който гарантира нейните вземания, като го предпази от източването на Българския Мадоф.

Вместо да признае това, агент Сашо реди бълнувания за златни акции в държавни предприетия, като естествено набутва в т.нар. анализ и името на нашия издател и враг № 1 на олигархичните задкулисни кръгове Делян Пеевски. Причината за това е кристално ясна - „Телеграф“, „Монитор“ и „Политика“, са основните разобличители на престъпленията на подземните босове у нас.

Затова медийната машина за манипулации се пробва да изгради щит срещу нашите разследвания, като ни атакува. Ние обаче сме наясно с методите на фабриката за фалшиви новини, работеща в полза на олигарсите, създадени от Иван Костов, сред които челно място заема мустакатият аферист, източил над 4 млрд. лв. от вложителите в КТБ. В на пръв поглед нелогични публикации, опитващи се да защитят машинациите на Цветан Василев и ортаците му като Емилиян Гебрев, към внушенията за престъпления без доказателства се пришива и името на нашия издател. Така е работила нацистката пропаганда на Йозеф Гьобелс. Така работи и фабриката за фалшиви новини, създадена, за да брани интересите на олигархията. Това, разбира се, няма да спре медиите от нашата издателска група да разкриват престъпните схеми на олигархията, както правим от години, се отбелязва в коментара, публикуван в "Телеграф" и "Монитор".