Поредното нагласено интервю в борбата на Цветан Василев и Емилиян Гебрев против държавата, вече е факт. Бабански, подставеното лице на двамата в „Хедж инвестмънт България“ и „Кемира“, които фирми държат собствеността в русенското предприятие „Дунарит“ в полза на Василев, реши да „проговори“, но не къде да е, а точно пред грантово зависимото издание „Медиапул“ на говорителката на Иван Костов – Стояна Георгиева.

В пореден опит да бъде прикрита истината за бандитското отмъкване на „Дунарит“ от Емилиян Гебрев, сайтът „Медиапул“ пробутва чрез Бабански предварително режисирани отговори, които обаче постигат точно обратния ефект.  Не само защото лъжите на Василев и компания стават съвсем явни, а и защото „интервюто“ тотално дискредитира самия Бабански – едно от главните действащи лица в престъпната схема.

Припомняме, че „Хедж инвестмънт България“ дължи на КТБ над 100 млн. лева, а през 2016г. Асен Бабански, Иван Езерски, Цветан Василев и Емилиян Гебрев започват реализирането на сценарий, по който искат да скъсат връзката между тези кредити и „Дунарит“, за да лишат държавата и Фонда за гарантиране на влоговете от възможността за изпълняват върху оръжейното предприятие. За тази цел първо е увеличен капиталът на „Кемира“, което държи акциите в „Дунарит“, чрез влизането на нов мажоритарен съдружник – фирма „ТМН“ притежавана от Иван Езерски. Така автоматично „Хедж инвестмънт“ загубва качеството си на собственик спрямо „Дунарит“, а кредитите „увисват“ несъбираеми. Според Бабански това представлявало „привличане на нов съдружник“, само че пропуска простичкия факт, че този „съдружник“ Иван Езерски всъщност е в роднински връзки с Даниела Езерска, която е бордовете на „НУРТС“ по времето, когато Цветан Василев се разпореждаше с мултиплекса, а фирмата на Езерски – „ТМН“ ЕООД е регистрирана с капитал от 2000 лв. и няма никаква дейност – т.е. типична фирма-бушон от „златното“ време на Василев в КТБ.
 Бабански мълчи за това как е възможно Гебрев да придобива запорирани от държавата акции на „Кемира“ в „Дунарит“, още повече, че ако има такава сделка, би трябвало лично Бабански да му ги е „продал“, след като е управител на „Кемира“. Мълчи и как така Гебрев е дал „заем“ от 10 млн. евро на „Дунарит“, след като дружеството няма нужда от парични средства за дейността си, но пък този „заем“ му позволява да направи опит за вписване на особен залог върху цялото оръжейно предприятие. Мълчи и защо се увеличава капитала на „Дунарит“ от Гебрев, с нови акции, които Гебрев, като „трето лице“ иска да придобие, след като същият Гебрев по това време би трябвало вече да е „собственик“?!

Най-опашатата лъжа обаче е, че Бабански, видите ли, не знаел кой е собственик на акционера в неговото „Хедж инвестмънт“ – офшорката „EFV“, което е основното дружество на Цветан Василев в чужбина. Явно Бабански, кукловодите му, както и „Медиапул“, мислят хората за глупаци, защото само глупак би повярвал, че работникът не знае кой е работодателят му! Та нали Бабански е избран за член на съвета на директорите на „Хедж инвестмънт“ през 2015 г. именно с гласа на представителя на „ЕFV“ Ивайло Боев, който между другото е адвокат от кантората на Лазар Карадалиев, личния защитник на Гебрев и Цветан Василев! Бабански е разписал и нотариално заверено съгласие, че е съгласен да бъде управител на „Хедж инвестмънт“ – като последното не е каква да е фирма, а такава, държаща собствеността върху „Дунарит“ и дължаща 100 млн. лева на КТБ. Но се очаква читателите да му повярват, че не бил наясно кой го назначава на поста и кой му плаща заплатата….
 

Бившата говорителка на Костов - Стоянка Георгиева 

Така че вместо да признае нелицеприятните за него факти, Бабански и този път услужливо бърка в торбата с лъжите и вкарва дежурните инсинуации и мантри, обслужващи Василев и Гебрев  - как държавата съсипвала „Дунарит“, работела в интерес на Пеевски и как нямало да бъде върнат лицензът на „Емко“, защото щели да бъдат поставяни нови и нови „изисквания“.

Време е обаче, както Бабански, така и менторите му, да започнат да говорят, но не скалъпени от тях лъжи, а истината – че щом „Емко“ нарушава закона и складовете му не отговарят на изискванията за съхранение на военна продукция, лиценз не му се следва. Че щом „Дунарит“ се източва в посока Белград и се управлява от обвинен за присвояване на 2.5 млрд. лева финансов фараон, е редно държавата да сложи ред и приходите от военна продукция на най-големия производител на боеприпаси да отиват не за покриване на луксозния живот на Василев в Сърбия и да финансират войната му с институциите, а да постъпват в националния бюджет.
А за сметка на грантово зависимите „журналисти“ от „Медиапул“, а и от „Капитал“ и „Дневник“, които несъмнено ще тиражират „интервюто“, ще остане горчивия вкус от поредната изпълнена поръчка, независимо от биенето им в гърдите колко са „морални“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!