Още не е ясно за какво дава заявка Божков. Както казва премиерът, всеки да си прави каквото си поиска в демокрацията. 

Има сериозна близост между идеите на Божков и тези на Слави Трифонов, които лансира по време на реферндума. При всички случаи има кореспонденция между тях, точките на единия и точките на другия, коментира пред Канал 3 главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков. 

"Има нещо по-сериозно от политическите мераци на този и онзи. Политическата истината е тази, че има сериозно празно пространство, за което изцяло са виновни от БСП. Въпросът е защо БСП извършват това политическо престъпление.

Покрай това пространство ще започнат да влизат всякакви полу-политически групи. Мая Манолова е твърде семпъл играч, тя няма ляво изражение като политика. България ужасно много се нуждае от сериозна и политически стабилна лява формация. С това ръководство на следващите избори ще заемат поне 4-то място", обясни той. 

"Мая Манолова има шанс ако се обедини с други, които имат политически формации. Тя може да привлече, но не ляв електорат. Тя има много силно чувство за измяна на партията".

"В момента в БСП вървят подобни на СДС процеси. Една автентична дясна партия, която беше убита от Иван Костов. Подобно нещо се опитва да направи и Корнелия Нинова с БСП", коментира Бълсков. 

"Новият проект на Цветан Цветанов има съдържание "нов проект на Цветан Цветанов". Много са ми смешни някои анализатори, които анализират нещо, което реално още е нищо, допълни той.