Главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков коментира в интервю за Канал 3, че предсрочни избори може и да има, но прогнозира, че ГЕРБ отново ще ги спечели.

"Няма нормален човек в света, който ще си напълни чекмеджето с пари и злато. Това не е сериозно. За декор - и пистолет отгоре. Напълно нагласена история", каза той по темата с компроматите срещу премиера Бойко Борисов.

"Защо плащаме данъци на контраразузнаването", риторично попита той. "Имаме шпионаж срещу българския премиер. Това е в компетенциите на контраразузнаването.

Премиерът е подложен на шпионаж от доста време. Това показват аудиозаписите", добави главният редактор на "Труд". Той беше категоричен, че случаят с достъпа до "Секвоя" е абсолютен професионален шпионаж и опит за контрол чрез компромати.

"Демокрация е, трябва да има протести от време на време. Не е хубаво това, че те се самоубиват с тези блокажи на кръстовищата, защото гражданите на София се нервират, тези, които са на моста, не са гражданите на София.

Не е морално да се изземват правата на другите граждани, нека се замислят дали тези, които блокират кръстовищата, не са най-големите провокатори на протеста", коментира Блъсков протестите в столицата.