Отказът на „Продължаваме промяната“ (ПП) за преговори с ГЕРБ за съставяне на правителство е очакван, тъй като те на тази база, че ще громят другите, взеха толкова много гласове на изборите. Бойко Борисов е прав, не се знае в следващите седмици какво ще ни поднесе вътрешнополитическата и външнополитическата обстановка, и дали няма да ни се наложи набързо да си стиснем ръцете от една програма за национално спасение и обединение за експертно правителство.

Това каза в „Пресечна точка“ по Нова Тв ПР експертът Доника Ризова.

"Дано да не е прав. Дано да нямаме форсмажорни обстоятелства, които да карат партиите да направят бързо правителство", добави тя.

"От друга страна, като направим бакалските сметки, все на някой не му достигат няколко гласа, но пък през последните години се нагледахме и на депутати, които са избрани с гласовете на една партия, пък след това решават да са независими или да се присъединят към други партии", припомня пиарката.

"Така че може да се каже, че има вероятност това да се случи отново или пък да имат четвърта партия патерица, която да каже: да, ние подкрепяме с нашите депутати едно такова широко експертно правителство и се подписваме по главните приоритети", заяви Ризова.

"А всъщност и по време на избори, й сега, виждам, че партиите се държат като на предизборна агитация. Винаги има по едно плашило, всеки си избира по нещо. В случая „Продължаваме промяната“ се заиграва с идва зимата, все едно това ще бъде първата зима, която ние ще видим тежка, и все едно че България не е преживявала дори и Жан Виденовата зима и така нататък. ГЕРБ пък се заиграват с войната в Украйна. Всеки си има нещо, с което да плаши и да се страхуват хората, допълни Доника Ризова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук