"От всичко което сътвориха, това е най-добрият им вариант и ги разбирам" каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по повод отказа на ПП за съставяне на редовен кабинет. Той беше на среща с граждани във Вълчидол, Варненско.

Ние нито предлагаме коалиция, нито каквато и да е форма на общуване, извън това, което е полезно за държавата. Първата и най-важна тема е войната в Украйна, тя чука на вратата и непосредствена заплаха, посочи Борисов.

"Контактната ни група, за това е от хора, които са се доказали със своите позиции. Оставихме отворена вратата, всеки от парламентарните групи да вкара своя човек.  Това което изборите показаха е, че народът избра ГЕРБ.  Ние по никакъв начин за разлика от Кирил и Асен, които твърдят. 

Първата тема, която аз не чух да коментират е прякото подпомагане на нашите приятели от Украйна, така както го прави целият демократичен свят. По време на война, когато си от един блок, правиш всички. А те по тази тема много увъртат... нещо много двулично има", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Второто е диверсификацията на петрола и газа, трябва трайно решение на този въпрос. Стана ясно от служебния кабинет, че те танкери не са договаряли.  Ние трябва да имаме много гъвкаво правителство и парламент в тази ситуация.

Не можем да се сърдим на президента Радев, който е летец и си има предпочитания. Ние сме категорични, че втората част от ескадрилата, трябва да е като първата", каза Борисов по повод офертите за заместващи изтребители.

"Аз продължавам да считам, че някоя сутрин, можем да осъмнем с много тежка катастрофа в региона ( Запорожие ).... да ги предупредя все пак (Промяната), че предизборната кампания свърши.

Те понеже се къпят в медиен комфорт, никой не направи сметката, как в момента сме в дефицит, а те предлагат още мерки за милиарди. Това, което днес казаха е 7 процента дефицит. Напомням, че изискванията по Маастрихтските критериии са за 3 процента дефицит", заяви бившият премиер.

Петков каза, че не можели да направят обща парламентарна група с ДБ, понеже имали морал, но само допреди 2 месеца пазаруваха депутати. Коалицията им се разруши от това, че не можаха да си разделят парите", напомни Борисов. 

ДПС е партия, която ще подкрепи ПП по всички неща, за които говориха днес, каза още лидерът на ГЕРБ.