На дебата за оставката на заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов видяхме ситуация, при която управляващото мнозинство е изключително единно, и то с много голямо мнозинство - 129 гласа. Видя се и как гласуваха заедно ГЕРБ, “Възраждане” и ДПС, които даже самите те бяха подготвили иска. Това коментира политологът Борислав Ангелов в предаването “Денят ON AIR” по Bulgaria ON AIR.   

Според него натискът България да вдигне ветото за Северна Македония се засилва, и то от страна на Европейския съюз, а не толкова от страна на САЩ. Ще трябва да се вземат тежки решения - да продължим да налагаме ветото или да правим отстъпки. Социологическите проучвания показват, че обществото ни не е съгласно да се вдига ветото. А и повечето политически формации са на такова мнение”, смята той.  

По думите на Борислав Ангелов президентът Радев има едно говорене в България и друго, когато е в чужбина.

“Когато отиде навън казва, че Русия е агресор, казва и много други неща, включително в Германия. Включително, когато тук пристигне помощник държавния секретар на САЩ, той също така говори за сигурността, за Европейския съюз и за НАТО. Едно говори пред чужденците, а друго говори, когато може да притиска специално БСП. Това са неща, които се забелязват от хората - че Радев има двойно лице”, коментира още политологът.