Пълен абсурд ще е, ако никой от партията на Слави не говори, дори като вземе мандатът. Това заяви в ефира на Нова телевизия политологът Кольо Колев.

"Като не си казал нищо, естествено е, че всичко е възможно. Хората обаче започват да се питат какво е това всичко", смята той.

"Още преди изборите казах, че има много протестен потенциал и Слави може да скочи много нагоре, само че неговото целенасочено мълчание се задържа и той не достигна този потенциал", добави експертът. 

„Да бъдеш управляващ в този момент, не е най-хубавото нещо. Това може би е опит Слави да се отблъсне от възможността да бъде управляващ“, смята той.

Освен него в студиото бе и политологът Татяна Буруджиева:

„Не мисля, че след нови избори обстановката ще е по-добра за управление“, каза тя.

По думите й, ако ИТН смятат, че ще спечелят следващите избори и ще са първи, може и да тръгнат в тази посока.

„За мен това не беше чист протестен вот, а по-скоро наказателен. Преди изборите и на тях нямаше проблем Слави да мълчи. След като свършиха изборите обаче е проблематично да не се казва нищо“, добави Буруджиева.

„Ако се съди по изяви в социални мрежи става въпрос за краен гняв на хората. Те искат наказание, искат палач, който да отреже главите и това да се гледа“, каза тя.

„Всички избори имат за цел да решат две задачи – искате ли още от това или не, а втората е кой да управлява. При тези избори беше решена само първата част от задачата“, смята Колев.

Според него нито един политически субект не може да получи абсолютно мнозинство.


По думите на Буруджиева в парламента в момента е смешно. "Там хората дори не издържат да седят на столовете, а са прави постоянно. Не могат да си говорят. Няма и ярки фигури", смята тя.