Експерти и граждани се усъмниха какъв точно предприемач е проектопремиерът на "Има такъв народ" Пламен Николов. Социалните мрежи избухна с коментари за трудовите характеристики на Николов, представян за "предприемач, лидер и човек, идващ от бизнеса". Предлагат се шнорхели, плавници, бански и шамандури...Майко мила! 

Лица, самовлюбени, получаващи публичен оргазъм от случващото им се, за което никога не са и предполагали...

Даниела Пенкова, икономист и преводач, със статус във "Фейсбук":

В „Панорама“: - С какво Ваше постижение в бизнеса бихте се похвалили?

– Фактът, че една американска фирма установи своя офис в България.

Вероятно човек ще си помисли, че той има някаква заслуга за това. Сякаш Финис Юроп ООД е дошла тук, благодарение на него (нали търсим лични заслуги?). Само че фирмата е регистрирана в България през 2010, а той е започнал работа в нея през 2012.

„Аз съм предприемач!“.

Господинът не е никакъв предприемач, а работи на заплата. Фирмата е американска и той е просто наемен работник в нея. Отговаря за 14 човека общо – това са огромният брой работни места, отворени от „голямата американска компания“, продаваща шнорхели и плавници онлайн.

Аз съм имала 16 работници – готова съм за премиер, не ли? Големият предприемач никога не е имал фирма. НИ-КО-ГА! Оттук нататък народът ще спре да бяга през Терминал 2. Вече ще се изнасяме по морски път. Шнорхелите и плавниците ще се осигуряват от новия премиер.

Фейсбук

Фейсбук потребител Анелия Стоянова пък пише:

"Нищо против нямам честния труд и няма нищо лошо да дистрибутираш бански гащета, обаче този самодоволен човечец е глупав, амбициозен отвъд собствените си лимити, тотално лишен от харизма и си вярва твърде много".

Четвърти поред номиниран, но неизбран премиер на “Има такъв народ”?!

“България е нямала премиер като мен”, хвали се Пламен Николов в “Панорама”.

Чак такъв е нямала, разбира се. Уж две седмици се готви за премиер, но твърди че Преспанското споразумение е между България и Македония. Нищо, че е между Гърция и Македония под надзора на ООН.

Чистосърдечно си признава, че още работел за “американската фирма”, което само по себе си е нонсенс, да не говорим, че е незаконно. Народният представител няма право да заработва в частния бизнес.

И какъв ли ще е толкова този “частен бизнес”...

Всъщност е голям като продавач на бански костюми, плавници и шнорхели, както си личи от приложените снимки. Защото е нормално, ако си продавач, да се явиш на кастинг в "Шоуто на Слави".