Долнопробните лъжи на подсъдимия Иво Прокопиев в долнопробната кабеларка BIT явно искат да ни пренесат в паралелната държава на "Агнешките главички“. Там, където всички криминални приватизационни сделки, извършени по времето на грабителя Костов са разрешени, а истината се казва само от лицата, които превърнаха в пустиня българската икономика, а всички останали носители на свободното слово са определяни като „кафяви“.

Няма да се спираме подробно на глупостите, които Прокопиев избълва в ефира на телевизийката, през която говорят глашатаите на банкера-беглец Цветан Василев. Но в името на истината, е важно най-накрая да бъде разсечен порочният възел на сделките по придобиването на "Каолин" и "Дамяница", които помогнаха на едно разградско момченце със стар пуловер да се превърне в мастит мултимилионер, който си позволява да заразява българското общество с медиите си за черен пиар.

Ще повярваме, че преходът в България е свършил и ние сме наистина държава със закони и правила тогава, когато видим българският Фетхуллах Иван Костов да играе карти в затвора с Прокопиев, Атанасов и Христо Иванов. Вместо да са зад решетките, наглото каре продължава да замърсява телевизионния ефир и да трови зрителите така, както бяха заразени хората в Меричлери.

Едва ли бяла държава в Европа ще бъде толкова толерантна, че да дава възможност на един подсъдим да плете интриги срещу главния прокурор и министър-председателя. Затова е дошло време компетентните органи да стигнат до край в разплитането на мафиотските сделки и да докажат, че наистина сме държава. В противен случай рискуваме да останем в плен на лъжите и манипулациите на „Агнешките главички“.

Ивайло КРАЧУНОВ