"Няма да има разпад на малката коалиция, защото в момента тя няма друга формула, която да бъде по-успешна за нея. Валери Симеонов показа, че характерът му е много интересен, експресивен". Това заяви в ефира на bTV политическият анализатор проф. Антоанета Христова.
"Волен Сидеров печели от този конфликт, защото стана виден в контекста на това, че винаги е бил човекът и партията, приета като проекция на руски интереси. 

Последните скандални не са по-големия проблем. Усещането, което се внушава, е че държавата не управлява процесите, не прилага законите така, както те трябва да бъдат прилагани", добави Христова.

"Не е проблемът ЧЕЗ, а доколко сме убедени, че държавата е контролирала тази сделка. Като вземем д-р Димитров, държавата има проблем рецидивистите да бъдат там, където са.

Патриотите са патриоти, това е единица във възприятието на хората. Те са онзи елемент, който гарантира устойчивост в управлението", категоричен е експертът.

В студиото с известно закъснение пристигна и политологът и бивш депутат от БСП Татяна Буруджиева. Тя изрази мнение, че действието на НФСБ от вчера, в което партията предупреди премиерът при посещението си в Македония да не се извинява за депортирането на евреите от Северна Гърция и Македония  по време на Втората световна война, не е правилно. 

"Нямам спомен на Валери Симеонов да са му обяснявали трябва ли да говори нещо. А може би ГЕРБ трябва да му кажат какво да говори", заяви тя.

"Подлудихме държавата от два месеца, последната пушилка беше с д-р Димитров и няма извинение от хората, които ги създават", завърши Буруджиева.