Настояването за разпределение на мигрантите в ЕС е колосална глупост. Това коментира пред „Фокус“ политическият анализатор проф. Михаил Константинов.

Той допълни, че мигрантите, които влизат на територията на съюза са главно млади мъже на възраст между 20-30 години. Константинов обясни, че това ще доведе до промяна на демографската структурата на населението.

Той каза още, че в това се крият конкретни действия, които целят разрушаването на ЕС. “В момента, в който този процес започне, вълните от мигранти ще се засилят. Годишно Африка се увеличава с 60 милиона души, колкото е и населението на Франция. Къде отиват тези хора?! Тук ги приемаме, храним ги и ги обличаме. Не си мислете, че те са дошли тук, за да работят. Това са нискообразовани и агресивни хора, за които ще бъде голям успех, ако изобщо научат езика на съответната държава и започнат да изпълняват някаква нискоквалифицирана функция“ каза той.

Проф. Михаил Константинов каза още, че според Българския наказателен кодекс, наказанието за нелегално преминаване на границата е 5 години "лишаване от свобода", а за мигрантите глобата е 100 лв. В спасяването на кораби с мигранти той вижда подпомагане на трафикантите.

Константинов изрази надежда българското ръководство да покаже мъжество и да заеме правилната позиция в защита на Унгария и да продължи линията си на отказ да приема обратно мигранти. Според него, ако управляващите вземат грешно решение, това ще даде напредък на опозиционната партия.