"Днес само няколко бележки, защото е събота, но има повод. По-подробни коментари – в понеделник" - това заяви математикът професор Николай Витанов, който редовно обобщава случващото се във войната между Русия и Украйна.

Освен фронтови анализи, той говори за това какво се случва в политическата обстановка у нас. Именно по този повод заяви следното:

"Огромен беше юрдечият рев срещу тезата ми, че текущата криза е следствие на политтехнология, насочена към отслабване на държавата с цел да бъде по-лесно управлявана отвън с цел да се реализират чужди интереси, различни от българските.

Вчера излезе един запис. Е, юрдечета мои какво ще кажете сега. Каза ли ви се от най-високо място как се определят шефовете на служби и министрите? Каза ви се.

Както виждате, Витанов отново е прав. Сметките му затова са точни, защото има ясна представа за реалната картинка. А юрдечетата пак са с човки в калта.

Пиша ви каквото съм ви писал многократно. Народе, ще има да те предават и продават. Никой не го е еня за тебе. Който ги слага, той ще им поръчва каква песен да пеят. Неговите интереси ще защитават, а не твоите.

Който може, може. А който се е навел дотам, че от партньор се е превърнал в слугинаж, отлично се вписва в доктрината – намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка. Наведен глупак.

Циркът продължава. Гледаме салтомортале ориентале специале. Писах ви, че политтехнологията е същата, която се прилага в Румъния.

В Румъния ротацията има проблеми. Но те не знаят какво е проблеми. Да видите какво ще стане у нас. Гледайте.

Нищо добро не ни чака, когато чужди сили тласкат по управленските върхове субпасионарни наведени мултикултаци. Експертно мнение. А дали се сбъдват прогнозите на тоя експерт, гледате. Как беше – ала,бала – нали така. Салтомортале ориентале специале.

Както ви прогнозирах, даймио-господарите се хванаха за гушите и почнаха да хвърчат глави на по-дребните от тях. Процесът е естествен. Докато остане един от тях, който ще управлява. Това е положението. Народът – да се спасява кой как може.

Войната си върви според прогнозите. Днес е ден 16 от Големият юруш. Юрушът е запецнал. Според разчетите за първия месец на юруша, украинската армия трябва да е заела 192 квадратни километра. Нищо такова няма.

Напротив, загубен бе Бахмут. Опитът на украинската армия за флангов миниюруш там бе спрян. Очакват се жестоки боеве по линията Константиновка – Краматорк. Загубите на украинската армия растат по план.

Вследствия на руското превъзходство в артилерия и авиация бъзвъзвратните загуби са 3-ма украинци на 1 руснак. Един хубав ден украинското пушечно месо ще свърши.

Какво правим ние. Аз непрекъснато ви повтарям – да не ставаме глупаци, които да реализираме чужди интереси за собствена сметка. Има

Закон на Витанов: Когато от партньор си се превърнал в наведен слугинаж, виждаш господаря от кръста надолу.

Следствие: Вместо да обсъждаме какво прави главата на наведения слугинаж до центъра на тежестта на тялото на господаря, да отбележим, че задникът на наведения слугинаж е незащитен и сочи към неприятеля, който слугинажът сам си е създал.

И тъй, магаренцето се навира между атовете. Какво ще му се случи, ви описах току що. Ако се отърве само с наритване, късмет ще е.

Е, това е за днес. Пиша си аз, познавам си, ама никой не слуша. Нормално. Има

Закон на Витанов: Свестните у нас смятат за луди. Проблемът им на тия, дето смятат, обаче, е че не могат да смятат

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас", написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук