Това летище , на което кацнахме е това, на което каца и излита самият Доналд Тръмп. Много се гордея, че съм българка. Това, което изискваме е на базата на нашето самочувствие.

Не харесвам хейта. Когато Бойко, Григор или Стоичков почнат да печелят е по-трудно да се похвалиш. Това е много неприятна черта.

Обидени сме, че няма червен килим и фанфари. Смятаме, че това не е заради нас, а заради Борисов. Това не е така, каза програмният директор на Канал 3, Ива Стоянова.

Експерти посочиха най-важните резултати от срещата между Борисов и Тръмп
 
"Премиерът на България беше на работно посещение. Това е пристигане, което е отразено от представители на българското посолство и коли. Репортерите, които бяхме се видяхме чак в Белия дом с премиера.

Сутринта, когато започна самото посещение, присъстваха само оператори. Имаше коментари и едно усещане, че сме много малки и къде сме тръгнали. За мен това не е така", каза още тя.
 
"Повечето влизахме в Белия дом за първи път. Шансовете са веднъж, два пъти в живота.

Официално съвместно изявление на Доналд Тръмп и Бойко Борисов

Наистина има шанс, не като турист, защото като такъв, ще го видиш само отвън. Факт, че от страна на българската делегация са постигнали това журналистите да влязат.

Много дружелюбни и приятни бяха американските колеги. По предварителна информация и програма, журналистите не трябваше да влизаме в Белия дом. Темперамента на Тръмп и Борисов е много близък.

Те се харесаха. Имаше много силно привличане, което подсказа, че те говорят на един език. Разговорите са се отключили и от подаръците, и от шегите. Според мен се харесаха заради директния им начин на говорене", категорична беше Ива Стоянова.  

"Борисов беше много развълнуван. Той сподели, че се е притеснил, защото срещу него са застанали президента, вицепрезидентът и държавният секретар.

Помпео споделил, че е знаел, че Борисов и Тръмп ще се харесат. Обхванали са много международни теми.

Харесаха се заради начина им на говорене – директен, без заобикалки. Успех е българският премиер да бъде посрещнат толкова емоционално, успех беше, че не се огъна, не се съгласи на всичко.Овалния кабинет е ниска постройка, която не е част от основната сграда.

В блъсканицата реших да го попитам „Кога ще дойде в България?” Там организацията е друга. Ако тръгна да питам, знаех, че ще отговори.

Идеята не е във въпроса, а в отговора. Аз като българка исках да чуя това, че харесва България и иска да ни посети", каза Ива Стоянова.