Срещу председателя на ДСБ Атанас Атанасов има сериозно брожение сред членове и симпатизанти на партията и коалицията „Демократична България“ (ДБ) заради заиграване с президента Румен Радев и бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, както и особено топлото му отношение към вътрешния министър Бойко Рашков, което е изразявал в интервюта. Това пише anteni.bg.

Те не могат да му простят демонстрациите на унизително челобитие пред президентството преди две години на един от протестите срещу Иван Гешев, когато коленичи заедно с една малка група протестиращи, за да измолят от президента да се включи в борбата им срещу главния прокурор. Сега в партията ДСБ се чудят как да излязат от конфузната ситуация покрай отказа на президентските момчета от Харвард да правят предизборна коалиция.

Не е случаен и фактът, че именно Атанасов обяви, че кандидатът им за президент ще е „пълна противоположност“ на Румен Радев, с което се опитва да се хареса на онези от ДСБ, които се смятат наистина за десни.

Във Фейсбук  хиляди привърженици на „Демократична България“ не крият разочарованието си от колаборациите на партията и всеядността на лидера на ДСБ към всички политически субекти, включително ДПС, с едно изключение – ГЕРБ. Той често повтаря лозунга на най-агресивните протестиращи „Няма ляво, няма дясно“, зачерквайки по този начин част от антикомунистическата идеология и голяма част от историята на синьото движение, от което се роди и ДСБ.

Преди няколко дни Атанасов се изцепи с със следното твърдение: „Не малка част от избирателите ни биха гласували за Румен Радев още на първи тур“.

И за да не си помислят нещо десните, допълни: „ Аз не съм гласувал за него, но той беше флагманът, който се противопостави на Борисовата държава“.

Такова навеждане на лидер на божем дясна партия пред конкуренцията ти за президент, издигнат от лявата БСП, май скоро не сме виждали, при цялата шарения на политическия мейнстрийм и всекидневни абсурди.

Интересен е въпросът как Атанасов ще понесе отговорност, ако се сбъднат социологическите прогнози за проценти на ДБ, равни с тези на новородената партия „Продължаваме промяната“, инженерно творение на президента и кръга около него.

Как ще понесе и своята лична вина? С оставка или пак с мезета.