Висшият пост носи много отговорности в чисто личен и човешки план. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Мирослав Ненков по повод драматичните събития около президента Румен Радев във вторник. 

БЛИЦ припомня, че посещението на държавният ни глава в Естония бе предсрочно прекратено, защото е бил контактен с човек, болен от коронавирус. Въпреки че от президентството отрекоха, то естонските власти потвърдиха вестта. 

Румен Радев пък прозря конспирация и заговор срещу него и показа ПСР тест още на летището. 

"Много е хубаво наш висш представител да участва в каквито и да е важни международни събития, но контактувайки с носител на китайксия вирус, затаявайки че го е правил, за да осъществи някаква визита, това не е добре", каза Ненков. 

"Това е нашата персонална отговорност", смята той.

"Оправданието с активното мероприятие е типично за политическото говорене. Всъщност той бидейки на толкова високо място, трябва да е отговорен за своите действия. Така представя страната ни", смята още той. 

"Какво ще каже президентската на Естония на мъжа и семейството си: "Българският президент дойде, след като е бил контактен с болен от К-19." На кого се лепва лошо? На Борисов ли? На Радев ли или на българите?", каза Ненков

"Не може да се говори за активни мероприятия, че друг е виновен или, че имаш разстройство", добави той. 

Ники Кънчев също изяви мнение, че Радев е трябвало да каже, че е контактувал с такъв човек и това е нормално. "Няма нищо срамно", заяви водещият.

"Унизително е, че новината дойде от естонска страна, а не от наша", добави Ненков. 

Според него постъпката на Радев не е морална.