След референдума на Слави, дойде ред и на заявката на водещия за влизане в политиката. "Дори и апостол Павел да слезе с останалите апостоли и да влезе в парламента, нищо няма да се промени. Имаме нужда от коренна промяна на политическата система. Трябва да се реализират модерните идеи като директна демокрация, базов доход и прочее, отбеляза журналистът Соня Момчилова.
Според нея и телевизионния водещ и бивш депутат Росен Петров Слави Трифонов няма да оглави директно партия, а по-скоро ще подкрепи някого.  "Влезеш ли в политиката – обратното броене започва. Постепенно хората те намразват. Едно е да питаш защо минималната заплата е 300 лева, друго е да създадеш условия тя да стане 1000 лева. Основният ни проблем е, че нямаме качествени кадри", посочи Петров в студиото на Bulgaria ON AIR.

Но Момчилова категорично отхвърли твърдението, че в страната ни липсват кадърни и мотивирани хора, които да подобрят или променят политическото статукво.  "Имаме хора и не е вярно, че материалът е лош. Лош е материалът на политическия Олимп. На път за него хората много се променят. Слави има една сериозна банка кадри. В България има поне 121 човека с висок морал и мотивация за промяна – колкото е нужно за мнозинство в парламента", подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.