В онлайн пространството вече се появиха шокиращи фалшиви новини за убийството на Виктория Маринова. Те се споделят от потребителите мълниеносно, тъй като твърденията в тях хем са шокиращи, хем звучат на пръв прочит горе долу достоверно. 

Припомняме, че според официалната информация 30-годишната Виктория Маринова е жестоко пребита изнасилена и задушена. Тялото на жертвата е намерено в неделя малко преди 14.20 ч в района на кейовата стена в Русе. Сигналът е подаден от гражданин, който е минавал оттам. Мястото се използва от много русенци за джогинг. По неофициална информация до 12 часа в събота жертвата е била на кафе с членовете на бизнес клуб „BNI Prista”, след което споделила, че отива да тренира за днешния крос в резервата „Сребърна“. До момента имаше един задържан в Русев - румънецът от украински произход, Той обаче ще бъде освободен, тъй като е установено, че няма връзка с него. 

Според фалшивите новини, които обикалят мрежата обаче, не е имало изнасилване, а всичко е лъжа. Информацията е на медик, който пък на свой ред твърди, че убийството е извършено с пистолет - два куршума в тила. Говори се за фалшифициране на документи и разплакан лекар. Дори се описва оръжието на убийството.
 


 "Пистолетът е “Дезърт Ийгъл” със заглушител. Такъв струва 15 хиляди евро на черния пазар. Имат го само професионалистите” – обясни докторът и добави, че в кариерата си е виждал само 5 случая на убити с толкова скъпо оръжие, и всички са били поръчкови престъпления.", се казва в "новината".

Проста справка показва обаче, че подобно оръжие далеч не струва 15 000 евро, в САЩ върви за 1200 долара, а у нас от 2500 до максимум 3000 лева.

Освен това според оръжейни експерти, този пистолет за който говори "криминалният доктор" е един от най-кьопавите за такова убийството. Той тежи зареден над 2 кг. и е твърде неудобен е за точна прицелна стрелба в екстремна ситуация като поръчково убийство например, когато трябва да се стреля безпогрешно за броени секунди.

С пистолет от тази марка се подвизаваше сексапилната шпионка Никита от едноименния култов сериал, но това си беше само на филм...

Като фамозният пистолет обаче не е единственото фейкче във фалшивата новина. Лекарските регистри също не показват съществуването на "дългогодишен криминален д-р Васил Михайлов". И т.н.

С подобни фалшиви новини никому неизвестни сайчета трупат трафик, разчитайки на малко повече кликания върху някоя гугълска реклама, от която да изкарат няколко мръсни цента. Мизерници и мародери... 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!