Ползващата се със завидната електорална подкрепа от 1 % партия „Да(Й) България“ на проваления бивш министър на правосъдието Христо Иванов – Пинокио, също реагира на законопроекта „Пеевски-Цонев-Хамид“ за спиране на вторичното разграбване на КТБ.

В нарочно изявление, тиражирано веднага от медиите-бухалки на Прокопиев, менажираната от разградския скандален бизнесмен партия, пълна с „умни и красиви“ протестъри, соросоиди-грантаджии и цяла орда повярвали в „Спас-Александър“ тарикати, жадни за евтини самолетни билети, гордо брани интересите на присъдружния им банкер-беглец Цветан Василев.

Но както предрекоха вносителите на законопроекта – по говоренето им ще ги познаете.

С размазано демо-видео, двамата най-видни грантаджии и назначени партийци - Христо Иванов - Пинокио и Антоанета Цонева - Кака Цона, със завиден плам обясниха „на живо“ на изгорелите вложители в КТБ, как законопроектът на Пеевски противоречал на конституционните принципи на правовата държава, щял да доведе до правен хаос, нарушавал правната сигурност и стабилността на правовия ред.

Интересно защо, освен да оплюят вече подкрепения от финансовия министър и шефа на правната комисия в парламента законопроект, слагащ най-после точка на продължилото три години ограбване на активите, придобити с парите на вложителите в КТБ, Иванов и Цонева пропуснаха да коментират, как иначе, ако не чрез възстановяване на незаконно заличените от квесторите обезпечения и чрез обявяване на сделките по прехвърляне на фалшиви вземания за недействителни, могат да се спрат кражбите и да бъдат върнати 3.5 млрд. лева във Фонда за гарантиране на влоговете? Но всъщност нищо ново в поведението им – освен необосновани критики, празно говорене и фрустрация в определени личности, политическото им недоносче  - партия „Да(Й) България“, не е предложила нищо градивно или полезно за българското общество.

Пълното непознаване на материята около ситуацията с КТБ от страна на „Да(Й) България“ и желанието им да обслужат олигархичните интереси на менторите им, пък личи от лъжата, че вносителите искали да продължат домогването до апетитни парчета от масата на несъстоятелността на КТБ, като вкарат „Емко“, „Петрол“ и други обратно в обсега на лично преданите им синдици. Какво „домогване“, след като сега „Петрол“ е откраднат от Гриша Ганчев без да е платена и стотинка от 250 млн. евро дългове към КТБ, а „Емко“ всъщност дори няма задължения към банката (но чули-недочули, че фирмата на Емилиян Гебрев пробва да придобие запорираните от НАП и КОНПИ акции от „Дунарит“ – т.е. има нездрав интерес към активите на КТБ, защо да не „защитят“ и нея?).

След Пинокио и Кака Цона, в близките дни се очаква активизирането и на Радан Кънев, Атанас Атанасов – Гнома, адвокатката на ловешкия олигарх Гриша Ганчев – Татяна Дончева, както и на самия Фетуллах на бандитската приватизация и баща на протестърско-соросоидната клика в България - Иван Костов.