Политическите партии и ГЕРБ са жив организмът съставен от хора, през годините има достатъчно хора, които са издигнали политическата си кариера. Незаменими хора няма.


Но има незаменими лидери. Последните месеци доказаха това, ако премиер не беше Борисов щяхме да изпуснем ситуацията в много аспекти.

Това каза Цветомир Паунов административен секретар и координатор на ГЕРБ по Канал 3.

По думите му Борисов трябвало да направи, така че здравната и икономическата система да издържат, а за това се изисквали много лидерски качества и умения.

Паунов бе категоричен, че Борисов създал ГЕРБ и винаги е бил двигателят му. „Лидерът е човека, който умее да създава екип и да взима решения след като е изслушал гледните точки“, подчерта Паунов.

По думите му ГЕРБ не е преставала да се развива. Борисов давал не само партийното самочувствието и не случайно управлявал толкова дълго.

„Борисов утвърди страната ти в ЕС, Балканите и Света, като водеща геополитически партньор на Великите сили“, отбеляза Паунов.

Той коментира и президента Румен Радев, като подчерта, че още от самото начало при него имало политическа шизофрения.

„Той е издигнат от уж независим комитет, но подкрепен от БСП. Той не доказа ,че може да води последователна политика за обединение на българските граждани“, доабви Паунов.

По думите му се бил образувал общ отечествен фронт срещу ГЕРБ, като изброи Мая Манолова и БСП, а зад Манолова стояли големи икономически интереси. От думите му стана ясно, че Васил Божков не бил политически субект, но това не означавало, че нямал икономичекси интереси.

„През годините ГЕРБ си е създал много врагове. Предположения има много. Персонално всеки един от икономическите субекти имат интерес“, добави той.

Социалните мрежи се превърнали в пространство, в което всяко написано нещо било вярно. Гражданите трябвало да се образоват и да проверяват информацията.

Паунов коментира и предстоящите избори за президент и парламент. За парламентарните избори ток каза, че тръгвали със самочувствието за добре свършена работа, а до президентските имало време. „Ние работим всеки ден така, а не кампанийно, за това печелим доверието на гражданите“, завърши Паунов.