Може би престъпниците са не една, ами две крачки напред. Това заяви кримипсихологът Росен Йорданов в ефира на bTV относно това, че 150 души преследват 3-ма за разбития банкомат в Сапарева баня. Той добави, че допуска, че уличените са точно тези и отговарят и на профила.
"Трябва да имаш криминален опит и кураж да го направиш. Хората и групите, които могат да извършат разбиването на банкомата не са толкова много. Трябва да са подготвени", каза той.

Запитан дали наистина са хора от Перник Йорданов каза: "Не мога да го твърдя категорично. Много пъти по отношение на кражби и грабежи групи от Перник и близки градове гастролираха в медиите. Няма да забравя когато група крадци от Перник си стояха 3 месеца в София, оглеждаха обекти, удряха ги и после изчезваха".

"Това са хора от престъпната кариера, очевидно е. Сигурно имат и много други престъпления", добави той.

На въпрос доколко може в подобни акции да участват и хора от вътрешното министерство и запитан за разбитата от ГДБОП наркобанда, покровителствана от полицай, Йорданов каза: "Аз в това студио започвам да ставам черна станция, но няма как системата да боледува толкова отдавна. Има директно разпределение на печалбата, грозно е. Имаше едно лице и в "Студентски град", което накрая арестуваха. За него всички знаеха, дори хлапетата, че той покровителства разпределението на наркотици там".

"Очевидно има някаква ефективност и икономическа логика при престъпниците, за да разбиват банкоматите. Щом нещо върви и носи бърза печалба с минимален риск, то се прави", допълни кримипсихологът. 

БЛИЦ припомня, че издирването на обирджиите продължава, а малко по-рано днес пък експерт по охрана и сигурност направи горещи разкрития за обирджиите, как са действали и кой е големият губещ от удара им.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!