Четирима са арестувани, а трима са обявени за общодържавно издирване след поредния случай на взривен банкомат, този път в Сапарева баня, съобщава Нова телевизия. През целия ден пернишкото село Боснек и гората над него беше под обсада.
Един е арестуван в дома му в Перник след мащабна акция на МВР. Случката се разиграва пред очите на учениците от Строителната гимназия в града.

Преди това в акцията по преследването на другите трима се включиха хеликоптер, следови кучета, барети, жандармерия и разследващи - общо над 250 души. Тримата мъже били следени, а полицаите - подготвени за идващия удар.

По информация на БНТ, има вероятност тримата издирвани да са въоръжени. Претърсването на гората приключи в ранния следобед, тъй като, по неофициална информация, още тогава силните на реда са разбрали, че тримата издирвани са успели да избягат и да преминат заградителните обръчи на полицейските сили.

Касетката, намерена в изоставения от престъпниците краден джип, е била празна. Te са си взели парите, преди да напуснат автомобила.

Един от издирваните за престъплението е Кирил Микев. Днес полицаи са нахлули в апартамента му, където са открили каса.  Вторият издирван е Красимир Йорданов – Джонката, собственик на заведение в Перник, където днес имаше засилено полицейско присъствие, а третият се казва Тодор.

Четвъртият от групата вече е задържан. По неофициални данни той е управител на заведение, което е собственост на Кирил Йорданов – Джонката, съобщава bTV.

Всички, които се издирват за обира на банкомата, са от групата на Валентин Кирилов – Пуйката и са от Перник.

От пресцентъра на МВР разпространиха ексклузивно видео от въздуха издирвателната акция в района на Сапарева баня. Кадрите са направени от вертолет на ГД „Гранична полиция”, който се включи в издирването на апашите.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ