Има изход от политическия шок на Слави Трифонов, който взриви демократичната и партийна система в България. Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS журналистът Валерия Велева.

Според нея начинът и момент на обявяване на правителството е бил неприемлив.  

Велева е убедена, че няма да има подкрепа от "Изправи се! Мутри вън!", „Демократична България“, БСП обявиха, че това няма да се случи, ГЕРБ също. Това е така, защото предложеното от лидерът на "Има такъв народ" е политически нонсенс, смята тя.

"ДПС са единствените, които мълчат. Но има да се връчва и трети мандат, който може да получи БСП, а те обявиха, че ще се опитат да направят правителство. Корнелия Нинова трябва да предложи надпартиен кабинет, да покани всички политически лидери и да покаже, че може да бъде медиатор на процеса", каза още журналистът. 

Валерия Велева изрази позиция, че ако се отиде на трети избори след нов кратък парламент и отново имаме служебен кабинет, съставен от Румен Радев, това няма да бъде добре за никого, включително за самия президент, който ще понесе много негативи. 

В предаването писателят и политически ПР Нидал Алгафари заяви, че Слави Трифонов е  поставил цялата система на колене с начина, по който е предложил правителството си, но не смята, че има нещо лошо в това представяне на кабинет.

Според него лидерът на "Има такъв народ" иска да състави управление, за което той да носи лична отговорност.

"Всички се готвят за следващи избори, но партиите на промяната са длъжни да подкрепят предложеното правителство, а партиите на статуквото би било логично да дадат някакви гласове, за да просъществува то, поне докато бъде приет бюджет, докато се види накъде върви проблемът с вируса и докато се получат едни 12 милиарда по Плана за възстановяване", каза още Нидал Алгафари.