Най-голямата изненада я пише във вестник "Всеки ден", че ГЕРБ печели тези избори. Това е огромна изненада. Преди шест месеца нещата изглеждаха точно обратното. Това коментира в ефира на Нова тв социологът Андрей Райчев.


Хората на улицата искаха оставка, бяха хиляди, а след това стотици хиляди. Първото място, ако спечелят ГЕРБ, ще е голяма победа.

Втората изненада е, че партията на протестите се бори за влизане в парламента, а те изглеждаха другояче през лятото. И третата изненада е ДПС.

ДПС за първи път от 10 години е във форма, защото отпадна войната им с Ердоган. Това престана и те за първи път са от години в мир с Турция и тъй като не воюват на два фронта, сега са по-силни. За други изненади не се сещам, каза още той.

Нека да има изненади, ние обичаме да се изненадваме на избори. Нашата общност възприема изборите като политическа Коледа.

Изборите са времето, когато българите преживяваме своето усещане за свобода и за участие в политическия живот. Но това е знак за слабо развитата демокрация у нас, коментира Харалан Александров.