МАГИИТЕ
Маг Живин е носител на престижни награди за сериозни постижения в сферата на висшата приложна и кармична магия. Дългите години на духовни търсения провокират у него желанието да помага на хората. Маг Лъчезар Живин е готов да приеме и изслуша всеки, който има нужда от помощ.

- Маг Живин, след като твърдите, че всеки от нас е магьосник, има ли разлика между професионалните магически въздействия и тези, които оказват върху нас околните?
- Това зависи от много фактори. Първо, от професионализма на „професионалиста” или силната и концентрирана воля на непрофесионалиста. Второ, от податливостта ни към енергийни въздействия. Трето, от интензитета и продължителността на „облъчването” или въздействието. Както и от някои малки и несъществени фактори, които понякога са „черешката върху тортата” – съществен завършващ елемент. Така например, при мен беше дошла г-жа К. с притеснение, че свекърва й посещава магьосници, за да я раздели със съпруга й. В дома й непрекъснато имало скандали. Мъжът на младата дама не й обръщал внимание, освен в случаите, когато имал да й се кара за нещо. Напоследък се бил отчуждил и от децата. Всеки ден след работа се отбивал при майка си в съседната кооперация. Вечерял там, след което се прибирал „подготвен” за разправии. Г-жа К. се беше видяла в чудо. Ходила да й развалят магии, но подобрение нямало. По време на магическия анализ обясних на дамата, че не става въпрос за професионално изработена магия, нито пък за целенасочени любителски въздействия от рода на „захранване” върху съпруга й. Просто майка му беше човек с много силна и концентрирана воля, както и с достатъчно свободно време да „мисли най-доброто” за сина си или по-скоро за себе си. Именно нейната воля „детето” й да е близо до нея и да се грижат взаимно един за друг отчуждаваше младия мъж от дома му и от съпругата и децата. Предложих на г-жа К. една много ефикасна магическа защита и без да вредим на никого, успяхме да регулираме нещата. Синът не заряза майка си, посещаваше я редовно, подпомагаше я финансово, но престана да „бозае” от нея всеки ден, прекратиха се и скандалите. За последно се чухме с дамата, когато за първи път от три години тръгваха семейно на море.
- А вярно ли е, че е достатъчно враговете ни да ни мислят злото, за да ни сполети? Нали те са и онези, които поръчват така наречените черни магии?
- Нещата в живота не са еднозначни. Понякога това, което ни вреди, ни помага и обратно. Не всичко, което ни вреди, е враг и не всичко, което ни помага, е приятел. И краставиците съдържат нитрати и разни други канцерогени, които ни вредят, но никой не ги смята за враг, а просто за салата. А от друга страна, тютюнът съдържа никотин и разни други канцерогени и го обявяват за враг, но пък печелят пари от врага, и то доста добри, а от догодина още по-добри и т.н. Всичко е въпрос на гледна точка. Всеки, който е поживял малко по-дълго, знае, че понякога приятелите ни са по-люти наши зложелатели от враговете ни. Какъвто и да е врагът ни, не го каним вкъщи, не го гощаваме, не си споделяме с него най-съкровеното. С две думи, пазим се както можем. А с приятелите не е точно така. Нека ви разкажа за г-жа А., която ме посети, за да разбере дали в разпадането на бизнеса й няма магическа намеса. Нямаше смисъл дори да се концентрирам, госпожата просто „миришеше” на магия – грозна и много кадърно изпипана черна магия за разруха и разпад. По време на анализа се разкри цялата „блага картинка”. Госпожата имаше тъмнокоса приятелка, която описах в подробности, при това от най-вътрешния кръг. Беше решила, че бизнесът и благополучието на г-жа А. застрашават близкото им приятелство, което искала да запази на всяка цена. А „всяка цена” може да означава много неща. Въпросната приятелка явно беше попаднала на посредствен, но пък „висш” магьосник, чието болно въображение беше решило, че разорението на А. мигом ще възроди приятелството. Но бяха ударили на камък, тъй като г-жа А. беше твърдо решена да запази бизнеса, новото си жилище, новите си приятели и всичко останало. Предложих й няколко варианта на работа, както постъпвам в повечето случаи, и тя избра именно този от тях, който щеше да навреди най-много на приятелката й. Разбира се, не работих по него, а по един друг, при който всички се вместваха в една нова картинка с нови роли. Просто исках да видя докъде може да стигне „приятелството”. В крайна сметка приятелката си намери нова дружка, а г-жа А. запази всичко, с което се беше сдобила. Всеки човек, който по една или друга причина се е задържал в живота ни, не е случаен. Той идва да му дадем нещо, което имаме, а той няма и обратно. Когато този обмен свърши, присъствието на дадения човек обикновено преминава в отсъствие. Тогава е добре да се замислим дали не се вкопчваме в приятеля си или по-скоро в представата, която сме си изградили за него, от най-чист и неподправен егоизъм, който пък е най-неподходящият съветник. Един индийски мъдрец казва: „Ние сме като пътници в хан. Сядаме вечер край огъня, говорим си, споделяме и решаваме, че ни харесва и че сме били и ще бъдем вечно заедно, а на сутринта всеки тръгва сам по своя път.”
- А възможно ли е да се справим сами с негативната воля на зложелателите ни?
- Да. Нека ви разкажа един случай, свързан с професионално изработена магия, на която моят клиент се беше противопоставил почти професионално. Господин С. ме посети, защото имал чувството, че „нещо не е така” в бизнеса му. Отначало търговският му обект потръгнал, но след половин година намерил нещо „мазано и плискано” пред вратата на магазина. Господинът знаеше какво е магия и до какви последици води, но беше заложил на добрата си воля пред професионалната помощ. С двойно повече усилия и с много желание за успех той беше потиснал действието на професионално направената магия за разорение и разруха, направена му от конкурента от долната пресечка. Беше я потиснал, но не и унищожил и магията от време на време надигаше глава, което и беше причината за някои случаи, макар и дребни сривове. Изчистих, дадох тройна защита и проблемите на г-н С. приключиха.
- Всъщност податливостта към енергийни въздействия ли е решаваща в случаите на непрофесионални въздействия?
- Не винаги, но е решаващ фактор. Всеки човек разполага с така наречените енергийни защити. Но при някои хора те са доста рехави. Това са и хората, податливи към всякакви енергийни въздействия. Ако въздействията са негативни, народът казва „много лесно лови уроки”. Ако можем да степенуваме честота на непрофесионалните въздействия, уроките ще са на първо място. Тъжно е, но е факт, че недобронамерените хора са мнозинство. Това на свой ред създава подходяща енергийна среда за нанасянето на всякаква вреда. Тоест не е трудно да навредиш, а да помогнеш. Не е задължително енергийните ти защити да са слаби, достатъчно е просто да не си достатъчно съсредоточен, за да станеш жертва на енергиен удар с трудно предвидими последици, защото силната зла воля в злонамерена енергийна среда поразява понякога по-силно и от черна магия. Такъв е случаят с госпожа Р., която посети приемната ми с разбито здраве и съмнения за черна магия, доколкото лекарите не виждаха органични причини за заболяването й. През време на магическия анализ открих мощен енергиен пробив на равнището на третата й чакра, откъдето се получаваше така нареченото „астрално кървене” или казано на по-прост език – загуба на енергия. Оттам идваше и предразположението към заболяването й. Казах на дамата каквото виждах. Беше се скарала с възрастна жена от входа си и по време на скандала беше получила тежък енергиен удар, от който така и не беше се съвзела. Кой ще седне да се притеснява за някакъв си скандал с някаква си бабичка? Да, но не бива да забравяме, че дори дете, бабичка, дядо или случайна незабележима женица от пазара може в даден момент да ни превъзхожда като енергиен капацитет или като концентрация на вниманието и волята дотолкова, че да ни нанесе сериозен енергиен удар. След няколко сеанса затворих напълно пробива, а след около месец, с помощта на допълнително билколечение, г-жа Р. вече беше забравила за проблемите си, но не и да внимава занапред със скандалите. Всъщност добротата и добронамереността са най-съвършената защита срещу злата воля. Както и срещу енергийните удари, пораждани от нея. Докато пребиваваме в благото, доброто, докато вярваме в ненасилието като мироглед, ние сме под най-могъщата защита свише и няма нещо, което да ни смаже. Злата мисъл, гневът, завистта и озлоблението от нея, самосъжалението, егоизмът и техните „по-малки и по-големи братчета и сестричета” отварят невидими вратички към обкръжаващата ни не чак дотам благоприятна енергийна среда и ни правят уязвими за удари от всякакво естество.
- Извинете, че ви прекъсвам, маг Живин, но за втори път в интервюто ни споменавате, че добрата воля е достатъчна да ни опази от професионална или любителска магия? Защо тогава и на добри хора им се случва да станат жертва на магически въздействия?
- Много добър въпрос. Отговорът е пред очите ни. Колкото и да сме добронамерени, хора сме. Всеки си има слабост. Дори и прекалената добродетел е в известен смисъл слабост. „Прекален светец и Богу не е драг”, казва народът. А Исус беше казал, „който е безгрешен, нека пръв хвърли камък”. Истината е, че са рядкост извисените души, които не допускат да бъдат „омърсени” от земния живот. Почти всеки от нас си има „ахилесова пета”. Следователно почти всеки е уязвим, макар и не във всички сфери. Нека ви разкажа за случая на г-н Г. Много добър и мил човек. Душа дава за всекиго. Не отказва помощ никому. И идва при мен с такава магия за смърт, че тръпки да те побият. По време на магическата консултация установих, че е поръчана от човек, на когото беше помагал в продължение на години, но наскоро му беше отказал солиден заем просто защото не разполагал с исканата сума. С тежък ритуал изчистих магията. Интересна беше реакцията на самия г-н Г. Махна с ръка и каза, „Каквото било, било, не е важно!”. Повечето ще рекат „Браво на такъв човек”. Но не и аз. Затова седнах и поговорих с него за ролята на враговете в живота ни. Прекалената доброта и отстъпчивост спрямо хора, които не я заслужават, отменя жизнения урок на тези хора и ги прави стръвни и зли. Много хора играят различни роли в живота ни. Всъщност за мен много важна е ролята на враговете ни. Те ни сочат къде са слабите ни места, кое ни прави уязвими, показват ни нашите недостатъци и пропуски. Следователно искат да ни правят по-добри, по-силни, по-умни, по-съвършени. Нерядко хората се настървяват срещу враговете си, пускат злото в себе си, а след това не само не могат да го прогонят, а и наивно смятат, че то ги пази. Илюзии – злото просто ги съсипва, изяжда отвътре и ги прави още по-уязвими, от което стават още по-зли и така до безкрай... Поне докато не се намери един Маг Живин да им рече „по-добре спрете дотук и давайте да оправим нещата!”

Едно интервю на Красимира ИВАНОВА