Милиардерът и собственик на “Лукойл” Валентин Златев е връчил в знак на благодарност на сестрата на Бойко Борисов- д-р Красимира Иванова, подаръци, на които сигурно са завидели всичките й колеги от частната софийска клиника “Райна Княгиня”.
Родственицата на столичния кмет работи там като неонатолог-педиатър, а поводът за радостта на Златев е раждането на наследник – бебето Васил, кръстено на дядо си, бивш кмет на Правец. Неонатолог-педиатър е модерната версия на акушерката – специалистът изражда, а след това се грижи за новородените през първите 7 дни от живота им.
За разлика от брат си, който е непрекъснато в публичното пространство,
д-р Иванова упорито избягва всякакви интервюта и изяви извън лекарската си професия. За нея научихме нещо повече покрай раждането на фолкзвездата Софи Маринова преди няколко години. Докторката беше първият човек, който пое бебето на ромската певица в ръцете си. Красимира е по-голяма от Бойко с 3 години.

Тя и до ден-днешен го нарича "малкото ми братче".

Каката е помагала на майка си в отглеждането на бъдещия столичен кмет и лидер на ГЕРБ. В ученическите години му е помагала в уроците и съвестно е преглеждала дали си е написал домашните. По молба на родителите си се записала в Медицинска академия. Очевидно в семейството на генерала докторската професия е на особена почит, защото първата му съпруга е била очна лекарка в поликлиниката на Банкя.

Що се отнася до Златев, той се раздели с ергенлъка си през май м. г. заради 22-годишната красавица Люба Стефанова. Сватбата им тогава се превърна в централна тема на медиите. Някои издания даже пуснаха специална фотосесия от събитието. Иначе женитбата на Златев беше организирана, както може да се очаква за човек от неговия ранг - скъпа рокля за булката, отбрани гости от политиката, спорта и хайлайфа и 7-етажна торта. Като всяко голямо събитие и тази женитба роди легенди - за

цената на булчинската роля - над 150 000 евро,

за сватбения подарък на Люба - яхта "Фарети" за 1.5 млн. евро, закупена от Златев от известните строителни предприемачи братя Диневи, за броя на кетъринговите фирми, организирали партито - 5 селектирани след конкурс и т. н., и т. н. Златев е почетен гражданин на Правец, а баща му е бил дългогодишен кмет на родния град на Тодор Живков. Жената на милиардера – Люба,
е бивша манекенка, която много добре съзнава каква е нейната роля - на красавица, която трябва да създаде семеен уют и да дари деца на един от най-богатите българи. "Ако е добър Господ, след години се виждам в едно хубаво голямо семейство с поне пет деца", сподели в деня на венчавката 21-годишната брюнетка.
Люба се опитва да бъде различна от другите български богатски съпруги - Евгения Банева, Весела Барбукова, Маринела Арабаджиева. Тя няма намерение да се впуска в бизнеса и по мъжки да съперничи на мъжа си. Умело предпочита ролята на красиво цвете, което ще краси ревера на мъжа й по елитни партита и всякакви светски прояви. ", категорична е младата пловдивчанка.

Разликата във възрастта със съпруга й е повече от 20 години.

При неговия финансов ресурс обаче Валентин Златев наистина няма от какво да се притеснява.