Попълнете търсена ключова дума или фраза

БЛИЦ TV: Новият омбудсман положи клетва

https://blitz.bg/blits-tv/blits-tv-noviyat-ombudsman-polozhi-kletva_news695637.html Blitz.bg

Диана Ковачева е заместник-омбудсман от началото на 2016 г. и по закон след предсрочно прекратените правомощия на омбудсмана поема поста

София, България 05 Септ. 2019, 12:08 2029 прочита 6 коментара
Заместник-омбудсманът Диана Ковачева положи клетва в парламента като временно изпълняващ длъжността на национален обществен защитник. 

Ковачева поема поста, след като Мая Манолова депозира оставката си, за да се включи в предизборната надпревара за кмет на столицата. Кандидатурата на Манолова вече бе издигната от инициативен комитет.

Диана Ковачева е заместник-омбудсман от началото на 2016 г. и по закон след предсрочно прекратените правомощия на омбудсмана поема поста до избора на нов национален обществен защитник.

„Положих клетвата със съзнанието за голямата отговорност, която поемам и за важното значение за правозащитната функция на омбудсмана.

Ангажирам се с това, моята основна грижа да бъдат правата и свободите на гражданите, както и задълженията ми срещу нарушенията и неправомерно посегателство върху техните права. Дневният ред на институцията на омбудсмана, както и досега, ще се определя от хората и техните проблеми“, каза Ковачева от парламентарната трибуна.


(Оператор: Съйко Съев)

Коя е Диана Ковачева?

Заема поста на правосъден министър в периода 2011-2013 година и дългогодишен изпълнителен директор на националното представителство на Transparency International в България. Работи като научен сътрудник в Института за правни науки към БАН и е преподавател в Юридическия факултет на УНСС.

Завършила е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Магистър по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция. Доцент – доктор по международно право и международни отношения. Автор на редица статии и монографии в сферата на международното право, припомня БГНЕС.

6 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам