Руското министерство на отбраната показа кадри от бойната работа на екипажите на реактивните системи за залпов огън по време на специална операция в Украйна.

Руските подразделения ракетна артилерия унищожават с огън жива сила и военна техника на националистите, както и формирования на украинските войски, отбелязват от министерството.

„Идентифицираните националистически цели се потискат с огън от 220-мм реактивни системи за залпово изстрелване Ураган. Огънят се води по райони на концентрация на сили, артилерийски и минохвъргачни батареи, командни пунктове и укрепления на противника“, цитирано е съобщение на руското министерство на отбраната.

В най-кратки срокове бойните машини се придвижват в района за товарене, отбелязват от ведомството. Те също така тайно променят позицията си след завършване на огнева мисия.

Командирът на батареята каза, че военните се опитват да се прицелят възможно най-бързо и точно, да работят по целта и да се изнесат от огневата позиция. „Няма да ви кажа точния час, но е около 10 минути в района, като се вземе предвид пътя до огневата позиция“, каза той.