Телефонът е нещо, без което животът би бил немислим в нашето ежедневие.

С напредването на технологиите устройствата стават все по–умни и с повече възможности.

А това води и до създаването на все по-скъпи и луксозни модели. Затова не е изненада, че един мобилен телефон може да достигне космически суми.Кои са най-скъпите модели?

10. iPhone Princess Plus

iPhone Princess Plus има функции, които не се различават много от другите мобилни телефони на Apple iPhone, но е проектиран от известния австрийски дизайнер Петер Алоисон. Освен златото, този специален телефон се предлага с диаманти и брилянти с тегло 16.50 – 17.75 карата. Цената му е 176 400 долара.

9. BlackDiamond VIPN Smartphone

Black Diamond на Sony Ericsson е дело на Джарен Гох. Той разполага с огледални детайли, огледало от поликарбонат и органична LED технология. Разбира се, когато става дума за Sony, никой не може да оспори резултатите на екрана. Декориран е с два диаманта - единия върху бутоните за навигация, а другия в задната част на телефона. Цената на този телефон е 300 000 долара.

8. Vertu Signature Cobra

Vertu Signature Cobra се нарежда на осмо място сред най-скъпите мобилни телефони в света. Проектиран от френския бижутер Boucheron, елегантният телефон разполага с един диамант с форма на круша, един кръгъл бял диамант, две изумруда и 439 рубина. Цената му е 310 000 долара.

7. Gresso Luxor

Този телефон идва от производителя на луксозни телефони Gresso и се нарича Luxor Las Vegas Jackpot. Създаден е в Швейцария през 2005 г. Изработен е от масивно злато с тегло 180 грама. Задният панел е изграден от африканско дърво, което е на повече от 200 години. Копчетата му са изработени от сапфирен кристал. И струва 1 милион долара.

6. Diamond Crypto Smartphone

Базиран на Windows CE, смарт телефонът е проектиран от производителя на луксозни аксесоари Peter Aloisson. Този уникален предмет на изкуството идва на цена от 1.3 милиона долара и има покритие, украсено с 50 диаманта, 10 от които са с редкия син цвят. Освен това, той включва и няколко секции, изработени от розово злато.