Apple iPhone от 2007 г. беше продаден за $190 372,80 на търг – 300 пъти повече от първоначалната му продажна цена. 4GB моделът беше пуснат в продажба преди 16 години за $599. 

Търгът беше проведен от американската компания LCG Auctions, която описа продукта като „популярна колекционерска вещ от висок клас“, която е „изключително рядка“.

Продаденият iPhone все още е бил във фабричната си опаковка и в изключително състояние. Телефонът се предлага с 4 GB памет, 2-мегапикселова камера и уеб браузър. 

Продавачът е бил част от първоначалния инженерен екип на Apple, когато iPhone е пуснат за първи път.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

LCG Auctions продадоха друго първо поколение iPhone за $63 356 през февруари. След това Wright Auctions, продаде първо поколение iPhone за $40 320 през март, информира BG Voice. 

LCG описва модела като „свещен граал“ сред колекционерите на iPhone поради изключителния му недостиг. Не е обичайно да намерите iPhone от първо поколение без повреда на дисплея или счупени бутони.

Тази година се навършват 16 години, откакто тогавашният главен изпълнителен директор на Apple, Стив Джобс, представи iPhone в Macworld в Сан Франциско, Калифорния, на 9 януари 2007 г., като каза: „Днес Apple ще преоткрие телефона.“

IPhone бързо се превърна в най-успешния продукт на Apple и беше обявен за изобретение на 2007 г. от списание Time. Моделът с 4 GB беше спрян малко след пускането на пазара поради изоставане в общите продажби и пускането на модел с 8 GB.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук