След изтичане на 72-часовото прокурорско задържане, тази сутрин Бургаският окръжен съд реши екс-полицаят Евгени Ганев да остане с постоянна мярка задържане под стража, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас. 49-годишният бивш полицай от Икономическа полиция на 5 август застреля от упор 23-годишния Тодор Стоев.
Кръвопролитието стана в 6,10 ч. сутринта в заведение на централната улица „Александровска" в Бургас пред погледа на минувачи и служителите в бистрото. Евгени Ганев празнувал до зори рождения си ден в компанията на полицаи и приятели. По време на празненството веселата компания обиколила 4 заведения. С убития Тодор Стоев се запознали в самото заведение “Бохеми”, където стана инцидента, и по-късно той се присъединил към компанията им.
Срещу Евгени Ганев е повдигнато обвинение по член 116 за убийство по хулигански подбуди.

Мярката се гледа при закрити вратa от съдия Пламен Синков. Ганев е наел двама адвокати. След заседанието наблюдаващият прокурор Емил Христов каза, че Ганев е извършил тежко умишлено престъпление и ще му бъде повдигнато обвинение по член 116, ал. 1. "Това е тежко умишлено убийство, извършено по начин и със средства опасни за живота на мнозина и по хулигански подбуди", посочи той.
По време на предварителното производство бившият полицай и настоящ бизнесмен не се е признал за виновен.
И сега Евгени Ганев продължава да не признава за убийството. Той се е отказал от правото си да дава обяснения и до момента не е направил никакви самопризнания. Прокуратурата обаче е категорична, че именно Ганев е убиецът на Стоев.
Убиецът може да получи от 5 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.
Прокурор Христов зави, че делото ще приключи още на 5 октомври.
Убитият младеж бе погребан на 6 август в тесен семеен кръг. /БЛИЦ