Началникът на КАТ "Пътна полиция" в Пловдив главен инспектор Димитър Димитров е освободен от длъжност заради слаби резултати в работата. Това съобщи директорът на на ОДМВР - Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

Предложението за освобождаването му е направил самият директор на ОДМВР и Димитров вече си е подписал заповедта за освобождаване от вчера. В момента е преназначен в звено "Отчети и анализи" в Областната дирекция в Пловдив.

Според старши комисар Рогачев, Димитър Димитров не може да си контролира хората, не умее да ги насочва по невралгичните точки по пътищата в областта. "От началото на годината има 53-ма убити, колко още да чакаме", каза Рогачев.

Според него Димитров не е изказал несъгласието си с освобождаването му от тази длъжност, което значи, че сам е преценил възможностите си.

Кой ще оглави КАТ "Пътна полиция" в Пловдив ще стане ясно скоро, той ще бъде обявен официално, когато встъпи в длъжност. "Със сигурност той ще е от пловдивската дирекция, а не външен човек", добави Рогачев.

Продължават проверките на Икономическа полиция при ОДМВР Пловдив на таксиметровите фирми в областта.

По думите на старши комисар Йордан Рогачев ще бъдат проверени абсолютно всички фирми. Проверяват се и водачите на таксиметрови автомобили.

Специализираната операция се провежда от миналата седмица, вече има установени редица нарушения. Някои от проверките са съвместни с НАП и други институции.

При констатирани сериозни нарушения и извършени престъпления фирмите ще бъдат докладвани на Окръжна прокуратура. Целта е те да се дисциплинират и да плащат данъци.

Очаква се в обхвата на специализираните инспекции да влязат повече от 250 юридически лица, регистрирани в сферата на таксиметровите услуги.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  В БЛИЦ!