Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че департаментът по храните и лекарствата ще започне скоро да използва нови лекарства за борба с коронавируса.

Тръмп каза, че департаментът ще „махне всички червени линии“ пред тези медикаменти и те ще се появят на пазара „веднага, след като ги получим“, пише Washington Examiner.

Тези лекарства все се се намират в тестова фаза, но администрацията на Тръмп прави всичко възможно да забърза процеса, за да може на пазара да има средства за борба със заразата, която вече причини почти 100 смъртни случая в САЩ, а общият брой на пациентите с болестта е 7038 души във всички щати.

Пекин обяви официално лекарството, което ликвидира бързо COVID-19 СНИМКИ

„Това, което (Департаментът по храните и лекарствата) прави е невероятно. Аз им дадох насоки да елиминират остарелите правила и бюрокрацията. Трябва да премахнем всяка бариера“, каза Тръмп.
 
Италиански лекари сензационно: Това лекарство може да убие COVID-19

Департаментът обмисля да пусне на пазара лекарство, по-рано използвано за лечение на малария, наречено хлорохин, което според лекарите може да е ефективен метод за лекуване на пациентите с COVID-19. Тръмп смята, че това е „изключително обещаващо“ лекарство, „като се имат предвид резулатите и другите тестове“.

Друго лекарство, което може да се използва за срещу вируса е ремдесивир, антивирусно средство, което по-рано се е използвало за борба с ХИВ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!