Казват, че политиците са като децата - не ги ли чуваш, значи са направили белята. За разлика от времето, когато след извършена пакост (различна от тази да свършиш голямата работа в гащите), можеше да се вразумят с гълчане, дръпване на ухото или пошляпване по дупето, днес те трябва да се държат като големи хора. И да преценяват действията си внимателно, защото всички погледи са приковани в тях, съобщава "Телеграф".

Нека забравим за момент препирните в парламента и да покажем политиците по начин, който може да предизвиква умиление. Защото преди да изгреят на политическата сцена, да станат разпознаваеми и обичани, да пръскат чар от екрана и да раздават автографи на почитатели или да се дърлят, сякаш всеки момент ще си скочат на бой, те са били безгрижни деца и са били на улицата като всички други. Нищо че им порасна работата и някои дори се движат с охрана.

Лицата в тази детска колекция, са чисти и неопетнени. И не може да не изпитаме към тях умиление, дори да не ги харесваме в днешните им роли.

Генералът

 

 

 

В Димитровград през 1963 г. в семейството на Георги и Станка се ражда момченце, което ще излети във висините. Тази снимка по къси гащета е от хасковския период на бъдещия летец, пилот на изтребител и генерал Румен Радев. Да, това е държавният ни глава - сериозен, с пригладен перчем. Дори от този кадър се вижда, че от него ще стане отличник на нацията.

Урок

 

„Абе, къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият” - тази култова фраза от филма „С деца на море” не е актуална към момента на снимката. На 17 години, към края на пубертета просто Кирчо не създава никакви проблеми на учителите мама Венета и тате Петко. Казват също, че българският му тогава е бил по-добър от сегашния.

Едно умно и будно момче, което ще стигне до Харвард и ще се върне, за да управлява като премиер. Разликата е очевидна - през 1997 г. Кирил Петков изглежда сериозен и адекватен. А днес усмивката му не слиза от лицето, ръкува се със световните лидери и си има цял Министерски съвет. Сериозно!

От Хасково до Харвард

 

 

Този ококорен младеж с уплашен вид и днес често гледа така. Особено ако е изтекъл документ, който се кани да го превърне в голямата работа, но някой е забравил да информира коалиционните партньори за това и те се цупят и тропат с крак, че не може така. Бъдещ бизнесмен, предприемач, икономист и вицепремиер, хасковлията Асен Василев също ще мине пътьом през Харвард.

Момче от народа

 

 

 

Малкият Бойко до кака си Красимира в най-безгрижния период от живота си. Скоро бъдещият премиер и партиен лидер, момче от народа, ще се научи да яде филии с мас и да рита мачлета. Предстои му да учи и преподава как се гасят пожари, да влезе в системата на МВР, да премине в охранителния бизнес в едни силови времена, да пази гърба на бившия Първи и да го надмине по слава.

Столетница

Дядо Мраз нека си търси дипломата на земята - малката Корнелка има важна задача и се е приела на сериозно. Бъдещата вицепремиерка Корнелия Нинова няма нужда да разопакова подаръка, който е получила от Добрия старец, след като ще си има на разположение цяла Столетница. Само нейна!

Свири, щурче

 

 

Станислав от Плевен е странна птица и ако на тази снимка гледа отегчено, това е нещо, което ще се промени, щом се научи да разказва вицове. Това е коронният му номер като телевизионен водещ.

Казват, че неуспелите цигулари стават виолисти. Ето това е вицът, който Славчо никога не разказа, защото му напомня за комплексите му. Днес, когато е в политиката и дори се води някакъв коалиционен партньор, Слави Трифонов вече не разказва вицове. Не е забавен, не разсмива хората и не прави никакво шоу, защото отново е самотен и отчужден. А това именно са детските години, за които не обича да си спомня много.

Рапиране

Преди Държавната агенция за закрила на детето да ни е подпукала, че рекламираме хазартни игри с малолетни, нека избързаме - това е само прякор. Ицо Хазарта си има истинско име - Христо Христов Петров, а в момента рапира в парламента. На моменти - фалшиво.