Четирима цивилни полицаи, служители на софийския Специализиран отдел за борба с организираната престъпност (ГДБОП), са били свидетели на касапницата в ресторант "4 You", в която тежко ранен бе несебърският гангстер Митьо Очите, а гардът му Александров бе убит, пише "Уикенд".
Това сензационно разкритие направи човек от обкръжението на морския Ал Капоне. Според думите му на Желязков била направена класическа мафиотска постановка с участието на ченгета, но планът на Божо Кравата не сработил и така се стигнало до кървавото меле.

"Никой от нашата група не очакваше, че ще се стигне дотам. Само Митьо подозираше нещо, тъй като Божо Кравата отказа да се срещне с него в ресторанта "24" в Поморие, който е собственост на Пламен Петков. Посредник на срещата между Кравата и Очите беше Христо Широков - Широката, който предложи двамата да се видят в Поморие. Кравата обаче отказа да ходи до там, макар да е близък до собственика на ресторанта. Заради това Митьо се задейства сигналната лампичка, че нещо му се готви и той събра голяма група и сложи бронебойна жилетка", разказва човек от обкръжението на морското страшилище.

Групата на Очите, която надхвърляла 40 души, окупирала крайбрежната алея на Слънчев бряг, а Желязков влязъл в ресторанта, следван от 7-8 души и въоръжен с огромна брадва. Оттам нататък версиите какво точно се е случило са поне толкова, колкото и участниците в мелето. За съжаление видеозаписите от ресторанта не могат да бъдат ползвани като доказателство, тъй като има съмнение, че са манипулирани. Непосредствено след стрелбата стана ясно, че управителят на ресторант "4 You" е иззел диска със записа. Той обаче го е предоставил в полицията 2 дни по-късно. 

Според хората на Митьо Очите това е направено заради присъствието на въоръжени цивилни полицаи.

"Те са били в ресторанта под прикритието на клиенти. Антимафиотите са настанили още към 17 часа в заведението и не са пили никакъв алкохол, а само минерална вода. Идеята била като се появи бандата на Очите, всички да бъдат арестувани от цивилните полицаи за рекет", категоричен е приближен на Митьо. Той твърди, че Божидар Кузманов - Кравата имал участие в охранителна фирма, в която работели много бивши и действащи полицаи.