Изплуваха нови разкрития около гангстерския конфликт в Слънчев бряг. Конкуренти от съседно заведение на "4You" в курорта са повод за престрелката между несебърския наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите и Божидар Кузманов-Божо Козела, разкриха пред "Стандарт" разследващи. 
Според информацията няколко дни преди престрелката на 8 юни, управителят на Dengla De Viking (Щастливият викинг) Стефан Цветков имал пререкания с управителя на "4You". Двете заведения са на не повече от 150 м едно от друго. "Викингът" е дискотека с българо-норвежко участие, която се посещава предимно от скандинавци, идващи в бетонния мегакурорт за евтин алкохол, наркотици и леки жени, обясниха криминалистите. 

Съдържателите на заведението от българска страна гравитират около варненския бос и бивш регионален шеф на ВИС2 Иво Иванов-Гела, а Цветков от няколко години е управител. "4You" са им конкуренти, тъй като ресторантът също се посещава основно от скандинавски туристи. Заведението е част и от намиращата се в близост оборотна дискотека "Oxygen". 

Цветков е в близки отношения с Митьо Очите, защото охраната на заведението му е от момчета на несебърлията, твърдят още разследващите. Дали там се пласират наркотици никой не се наема да каже, тъй като конкретни доказателства не са намерени. Факт е обаче, че дни след спречкването между двете заведения назрява остър конфликт, а като посредник при потушаването на спора се явява небезизвестният общински съветник от Поморие - Христо Широков-Ицо Широката. 

В сигнал до Бургаската окръжна прокуратура Божо Козела съобщава, че на 8 юни около 20:40 ч. в ресторант "4You" е бил нападнат от Митьо Очите и хората му. "Контактът и уговорката бяха осъществени чрез лицето Христо Широков, с когото първоначално трябваше да се срещнем, но около 20 минути преди това ни уведоми, че идва и Димитър Желязков", пише в сигнала си Козела. Той твърди, че изчакал спокойно срещата, като заведението му било пълно и вътре се хранели чуждестранни и български туристи. "Обстановката беше спокойна и приятна, като нищо не подсказваше, че предстоят последвалите силови събития", обяснява Козела. 

Малко след 20.30 ч. около ресторанта набързо се струпали сравнително еднакво облечени хора със здрава физика, които видимо били организирани и ръководени от някого. Това се потвърждава и от показанията на гардовете на Очите - Карчев, Георгиев, Фучеджиев, Иванов, Хайдутов и Раков. Всички те твърдят, че са се събрали пред офиса на "Аркус" в курорта и пеша, под строй са се отправили към ресторант "4You". След като демонстративно обградили заведението от всички страни, се появил в целия си блясък Митьо Очите. Той вървял начело на група от няколко мъже, като всички забелязали, че има бронижилетка и е препасал пистолет на кръста.

Очите нахлул, разбутвайки маси и столове. За това свидетелстват норвежките граждани Алф и Анита Расмунсен, които вечеряли в ресторанта. Че е нападнат от Очите, твърди и самият собственик. 

"Станах да го посрещна, но вместо да приеме подадената от мен ръка, той внезапно и с всичка сила ми нанесе удар в лицето", разказва Козела. Според показанията и на други свидетели, Очите се разкрещял с пълно гърло: "Кой се прави на важен тука!?" Охранителят му Александър Алексиев-Водолаза извадил пистолет и го заредил, насочвайки го към Козела и персонала на заведението. Същото направил и другият му гард Николай Маринов-Кольо Магарето. През това време Очите крещял -"Ще ви избия, всичките ще ви избия!". 

В следващия момент проехтели изстрели във всички страни. Козела и служителите на ресторанта се скрили зад бара и успели да се спасят, бягайки през сервизните помещения. Пристигналите по-късно полицаи от районното управление в Несебър, допуснали в отцепения периметър да влязат хора на Очите, които извели ранения му гард Никола Маринов-Кольо Магарето с инвалидна количка.

През това време ченгетата се направили на разсеяни и допуснали приближените на Очите да съберат гилзи, пистолети, ножове и други хладни оръжия. Така част от уликите били заличени. Мистериозно изчезнали и записите от камерите в заведението, които заснели цялото нападение, извършено от бригадата на Желязков. 

В Слънчев бряг се говори, че следователят Иван Христов, който по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров е преместен от Несебър в Бургас, е един от хората, покровителствали Митьо Очите през годините. Христов е забелязван да посещава заведението "Викинг", където управител е Цветков. Там често се подвизавал и полицай, известен с прякора Владо Дебелия, за когото се подозира, че е шефът на Икономическа полиция Владимир Маринов. Говори се, че самият Цветков пък имал дете от окръжната прокурорка Галя Маринова, която пък била близка с шефката на Апелативния съд в Бургас Деница Вълкова. 

Последната бе председател на състава, който на 17 юни остави окончателно зад решетките именно заподозрения за убийството на Сашо Водолаза Тодор Славов.