"Интересно е, че съм си запазил чувството за хумор. Струва ми се, че с г-н Радев сме в добри отношения. Лично той ми се обади, покани ме на среща, помолих го за размисъл и му казах да потърси по-добър вариант от мен. 3 дни преди да се сформира кабинета ми се обади повторно". Това заяви в ефира на bTV служебният премиер Огнян Герджиков.
"Това е едно много голямо доверие. Жена ми не беше много щастлива, но не трябва тя да е определящия фактор. Да се откаже такова доверие е много егоистично. 

Ние сме от един пол с г-н Радев, това ни сближава. Аз съм с много добри впечатления от това, което излъчва той", добави служебният премиер.

"Опитвали са се да му дават наставления, той е споделял, че вече има натиск от различни посоки и партии", разкри сензационно Герджиков.

"Това е разбираемо, но при мен такива натиски не са усещани", категоричен е служебният премиер. Той обаче не пожела да разкрие кой или кои партии са оказвали натиск върху президента.


"Имаше повече от една седмица проучвания по няколко линии и събирахме сведения, констатираха се нарушения", заяви Герджиков във връзка с освободените областни управители.

"Нашето правителство ходи по тънка тел, опъната. Обречени сме, ако не спазим неутралитет", добави още той.

Герджиков отрече да е реваншистки настроен към управлението на Бойко Борисов. „Аз съм човек на компромиса, на диалога, на баланса. Затова не искам да накланям везните нито на едната, нито на другата страна.

Служебният премиер се възмути, че здравеопазването ни се е превърнало в бизнес. „Вън търговците от храма! Не може здравеопазването да е бизнес, това е престъпление към хората“. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!