34-годишният Божидар Георгиев Кузманов, известен с прякорите Кравата, Козела и Сумиста, е напуснал страната в петък, на 24-ти юни, и се намира на гръцки остров в Средиземно море. Това съобщава за Флагман.БГ близък негов приятел, който смята, че всъщност Божо нямал никакъв проблем с това пътуване до чужбина.
„Както знаете, Божо сам се предаде още на другия ден вечерта след стрелбата и каза на органите на МВР, че ще съдейства за изясняването на всички подробности по извършеното срещу него нападение от страна на Митьо Очите. Веднага след това той внесе и няколко жалби за това деяние в очакване органите на МВР да вземат отношение и да го защитят”, каза приятелят на Божо пред Флагман.БГ.

Божидар Кузманов – Кравата към момента е само свидетел. Според информация на Флагман.БГ Кравата се намира в чужбина заедно със сърпугата си. Той е узнал, че разследването ще бъде прехвърлено към Спецпрокуратурата в столицата и от жертва ще стане за дълго обвиняем – при това за тежки престъпления, като участник в организирана престъпна група за рекет, трафик на хора и разпространение на наркотици.

„Аз съм адвокат на Божидар Кузманов и Иван Терзийски в качеството им на свидетели по случая с престрелката в Слънчев бряг”, заяви адвокат Деян Костов, бивш шеф на бургаския затвор. Вчера Костов присъства на така наречения частичен следствен експеримент, за който бе довел и Иван Терзийски.

Терзийски и останалите шестима участници от групата на Божо се представиха блестящо в пресъздаването на фактическата обстановка от вечерта на 8-ми юни.

„Не съм се чувал с господин Кузманов от една седмица, известно ми е, че съпругата му е в напреднала бременност и той трябва да се погрижи за нея, не допускам, че се укрива, просто не са го намерили на посочения адрес”, каза адвокат Костов.

Според източника на Флагман.БГ Кузманов е успял да изведе жена си, която действително е в напреднала бременност, за да се погрижи за сигурността й. Той бил с нея. При така стеклите се обстоятелства от вчера обаче вероятността сам да се върне в България е нищожна.

МВР обяви за издирване още трима, които вчера не се явиха на следствения експеримент.