36-годишният Никола Маринов-Магарето, бивш състезател по борба и настоящ близък партньор на Димитър Желязков –Очите, е първото име, около което започват да се задават доста въпроси. Както е известно досега, Магарето бе тежкоранен в бедрото във фаталната нощ на 8-ми юни при престрелката в ресторант “4 You” в Слънчев бряг – счупена е костта на бедрото, засегнат е най-важният нерв и много кръвоносни съдове. В това състояние той бе докаран в МБАЛ-Бургас същата вечер, раните му бяха обработени, доколкото е възможно, и той бе настанен в реанимация. Впоследствие се разбра, че има наранявания и по черепа от удари с дръжката на пистолета на Георги Иванчев след стрелбата, съобщава "Флагман".
Свидетел, намиращ се в непосредствена близост до Магарето и Очите при повалянето им на пода в ресторанта, обясни следното тогава: Още при влизането и бурната реакция на Очите при хвърлянето на стола, първият покосен от куршум в крака е именно Магарето. Той буквално е подсечен и се срутва на пода безпомощен. В края на престрелката, когато вече близки на Очите са успели да го изнесат и натоварят в таксито, вътре остават трупът на убития бодигард Александър Алексиев и раненият Никола Маринов. В яростта няколко лица от бандата на Божо Кравата започват да налагат Магарето по главата с дръжката на пистолета и спират с ударите, едва когато от челото му изригва кръв като гейзер. Струпалите се върху него хора смятат, че са пукнали черепа му и едва тогава са спрели да го ритат и налагат с пистолета.

През първата седмица от престоя си в реанимация в МБАЛ-Бургас лекарите даваха обяснение, че Магарето се чувства добре, а нараняванията по главата му не са фатални. Бликнала кръв от кръвоносен съд, който бил повърхностен. Изненадващо за всички обаче на 12-ия ден се разбра, че Магарето е транспортиран до ВМА-София, защото имал силни болки в крака, а там лекарите имали по-ефикасни обезболяващи. Докато се разбере, че в нощта, когато Очите пътуваше към София, с намерение да го вкарат и него във ВМА, Магарето просто си беше отишъл от тази болница.

Според непотвърдена информация Никола Маринов е напуснал лечебното заведение по собствено желание и не е казал за къде заминава. Това е станало в почивните дни – преди 27-ми юни. В момента във ВМА-София тече проверка кой от лекарите е освободил пациента, как той се е снабдил с болничния си лист, в който е историята на заболяването. В Бургас всички вдигат рамене, а най-близките му се кълнат, че той се намира в софийска клиника, но мястото се пази в тайна.

И към момента срещу Димитър Желязков-Очите и бригадата му от 31 човека, заснети от видеокамерата на дискотека „Айсберг”, с която той влиза в ресторант “4 You”, за да се разправи с Божо Кравата, няма повдигнати обвинения. Част от тези хора са били разпитани в нощта след престрелката. Засега всичките са само свидетели, които все още не са призовавани по официален ред.

Припомняме, че вчера бе проведен следственият експеримент, който трябваше да изясни детайли по стрелбата срещу Димитър Желязков-Очите. По-късно обаче той се оказа зрелищен арест на седем от най-близките на Божидар Георгиев-Кравата. Те бяха обвинени в трафик на хора и разпространение на наркотици. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!