Човекът, който бе сянката на Димитър Желязков-Очите през последните 20 години, е изчезнал не само от тясното му обкръжение, но и дори е напуснал Несебър. Това съобщи за Флагман източник, запитан за отсъствието на знаковата фигура на бургаския ъндърграунд Станимир Дoдов-Стамбата  от събитията през този юни.
Стамбата е допуснал съдбовна грешка да краде от приходите на боса – нещо, за което Очите мълчал през последните дни преди да го направят на решето в ресторант „4YOU”, защото не искал да става за смях – да го цакат под носа му в нарушение на основния мафиотски принцип.

38-годишният Дoдов, сочен  от адвокатите му миналата година като авторитетен представител на охранителния и търговски бизнес на Несебър, бил отговорник за клиентите на охранителната фирма „Аркус сигурност”, както и за нейните подразделения в различни форми, в т.ч. и за регистрираните като клиенти на СОТ „Аркус сигурност”. 

Очите забелязал, че напоследък Стамбата си позволява много повече разкош, отколкото би трябвало да са реалните му приходи след подялбата на печалбата. Флагман припомня, че двамата местни гангстери са неразделни откакто се помнят и спят разделени само, когато трябва да легнат с жена, но дори и тогава са в съседни стаи, за да може гардът веднага да се притече на помощ при необходимост. Разочарованието на Очите от най-близкия му авер било огромно, когато установил, че той го краде.

Инкогнито босът поискал справка от администратора на СОТ-регистъра и установил, че само от абонаментите липсват доста неотчетени пари. Той извикал Стамбата и още в същата нощ и му отнел луксозната къща до хотел „Феста Барсело”, където миналата година по същото време Стамбата натроши съсед, дръзнал да се опълчи на 6-годишния му син Тошко. Отнел му и незавършен строеж в нова жилищна кооперация. Прибрал му и всичките пари в брой, като разистването на сметките било придружено и с доста солиден кютек, уточнява източникът. Занулявайки ги напълно, Очите го изритал за последно  и му казал директно: Изчезваш от погледа ми завинаги!

Останал без пукната пара, доскорошният високоуважаван фактор в охранителния и търговски бизнес бил приютен от негов авер в Бургас, който му отстъпил една стая в апартамент в забутан жилищен комплекс. Стамбата имал и забрана да се появява на публични места, било му и забранено да произнася името на Димитър Желязков.

„Така Никола Маринов-Магарето се намърда на първата позиция, която винаги е била отредена за Дидов, но той не биваше да злоупотребява – сам си го направи”, заключи източникът ни. Това е и причината, поради която никой не видя Стамбата да се мерне нито при престрелката на 8 юни, нито край леглото на тежкопострадалия си съратник, от когото не се отделяше толкова години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА МИТЬО ОЧИТЕ!