Няма друга конфигурация в момента, освен управлението на ГЕРБ. Другия вариант е подобен на типа "Орешарски". Ако някой си мисли от РБ и Патриотичния фронт, че ние ще подкрепяме техните идеи, а когато ние имаме проблем те ще се крият това няма да стан. От къде на къде Реформаторите сега ще се правят на опозиционна партия и не идват на работа. Това заяви премиерът Бойко Борисов в парламента.
"Сега излиза, че ние се стремим едвали не към победа по нечестен начин", каза министър-председателят.

"Не може аз да се боря за пари от Брюксел, а някой да казва, че иска да ни пази държавата", категоричен беше Борисов.

Той призова всички партии да дойдат другата седмица на работа, за да се реши въпроса около изборите. "Останах много изненадан като чух как са се държали днес депутатите от коалицията. Те пред мен са много тихички", изтъкна премиерът.

"Нормалният ритъм в парламента го наруши БСП с тези плакати. С кое сме загробили България, като излезеш от тук се вижда, че ние само строим", избухна Борисов.

„Откъде накъде реформаторите ще се правят на опозиция днес тук – 7 министри. Ние с Горанов и Бъчварова събрахме 223 млн. лева повече за учителите, а някои ще казват, че Данаил Кирилов е предложил квадратчето „Не подкрепям никого”. Абсолютна лъжа. Аз бях там. Това е 100% лъжа. Някой ще си има министри, заместник-министри, управляващи на моя гръб, а ГЕРБ само ще носи пасиви в парламента. Това няма да го допусна по никакъв начин вече”, заяви Борисов.

По думите му парламентарната група на ГЕРБ е поискала конфигурацията на правителството на бъде преформатирана. По отношение на Реформаторския блок министър-председателят заяви: „Откъде накъде те ще ми лицемерят на Министерски съвет и дума няма да казват, а техните депутати ще се правят на опозиция? С кое ГЕРБ го заслужава това?”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!