БЛИЦ се сдоби със снимки, на които ясно се вижда лицето на наглия крадец Цветан Валентинов Петров, който обира възрастни жени в центъра на София, за който медията ни вече съобщи.

Ясно е, че дръзкият обирджия не е от ромски произход. Към момента той е в ареста на Първо Районно полицейско управление, очаква се  гледането на мярката му от прокуратурата.

Според свидетелските показания, освен парите, извергът е обирал и бижута, най-вероятно с брутална сила. От полицията уточняват, че Цветан Петров не е от ромски произход. Допуска се и че има още пострадали от наглите набези, но без подаден сигнал при органите на реда. „Възмездие ще има, когато бъде тикнат за постоянно зад решетките“, коментират възмутени от престъпника граждани.


БЛИЦ припомня, че по-рано днес медията ни показа кадри от охранителна камера, на които се вижда как мъжът напада 80-годишна жена на 8-и август (вторник). 

От кадрите е видно, че е издебнал жертвата, вървейки след нея, ударил я е и я е свалил на земята, а след това й е смъкнал всички ценности и й е взел портфейла. В същия ден се оказа, че и друга възрастна жена е била жертва на същия рецидивист, след като е взела пенсия. От предния ден отново има регистриран сигнал срещу крадец със същото описание, пак след нападение над баба. Благодарение на записите от охранителната камера и след подадените сигнали, СДВР организира акция и снощи извергът е задържан.

Цветан Валентинов Петров е от Червен бряг. Той е бил разпознат от част от жертвите си, има над 40 регистрации за обири с побой над възрастни хора. След всеки „успешен“ ден на кражби, престъпникът се е връщал в Червен бряг, каквато е класическата схема, за да не бъде открит.