Шефката на БСП Корнелия Нинова ще се завърне тази вечер от САЩ, където бе на посещение по време на коледните и новогодишните празници, научи БЛИЦ от свои източници на "Позитано" 20.
Очаква се още утре Нинова да се срещне с най-приближените си партийни функционери, с които да обсъди горещата политическа ситуация в държавата.

Към момента е ясно, че Корнелия Нинова ще има тежката дума при определянето на следващия служебен премиер. Нито една от влиятелните червени фигури няма свои фаворит за поста, който в края на януари ще оваканти Бойко Борисов.

До момента в публичното пространство се завъртяха имената на академик Стефан Воденичаров и на генерал Богомил Бонев. Международнопризнатият учен, който е автор на над 70 изобретения, се ползва с изключително доверие в академичните среди, но шансовете му да заеме важната държавна позиция намаляват от обстоятелството, че макар и за кратко е бил министър на образованието в първия кабинет "Борисов".


Вариантът "Бонев" бе на дневен ред през последните седмици. От "Позитано" 20, обаче се опасявали да заложат на силовия министър от времето на Иван Костов, защото трудно щели да го контролират.

Самият Бонев симпатизира на президента Радев и често го подкрепя в социалните мрежи.

Така офертата за "Дондуков" 1 към момента остава открита.

Ивайло КРАЧУНОВ