Даниела Росенова, съдия от състава, който пусна от ареста Ценко Чоков и сина му Мартин, не получи достатъчно гласове, за да оглави като титуляр апелативния спецсъд. Мнозинството в съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) не избраха нито нея, нито конкурентката й за поста съдия Румяна Илиева. В подкрепа на Росенова, която в момента изпълнява длъжността, гласуваха четирима членове на ВСС, а за Илиева – един. Останалите бяха против, съобщава "Труд".
При изслушването на Росенова един от въпросите бе как е сформиран съставът, решавал за мярката на Чокови.  Съдийката заяви, че е некоректно да говори за дела, които са висящи пред по-долната инстанция и могат отново да се върнат за гледане при нея. Все пак тя отговори, че при постъпването на делото тя е била в отпуск, а когато се е върнала, е влязла в състава.

Чокови – баща и син, бяха освободени от килиите в понеделник и същата вечер се прибраха в Галиче. Техните противници отново използваха телевизиите, за да се жалват колко ги е страх. По думите им през нощта в селото обикаляли 4 полицейски патрула и само затова било спокойно.